Ma egy mentős csengetett be hozzánk délelőtt.. amikor elmondta, hogy mit akar, nagyon meglepődtünk...! - A fenébe is.. Ilyen van?!Ma egy mentős csengetett be hozzánk délelőtt.. amikor elmondta, hogy mit akar, nagyon meglepődtünk.. - Ilyen van?! Kösse meg kutyáját, ha érkezik a mentő! Elsőre talán furcsa a kérés, de nagyon is fontos, amit a mentők kérnek - Gyakran furcsán néznek ránk, mikor a lakásba, kertbe lépés előtt elhangzik a kérdés: “Kutya van-e a háznál?” Ha a válasz igen, addig bizony nem lépünk be, míg el nem zárják a kedvencet (bármekkora is legyen a baj). A csodálkozás persze gyakori, s többször nem is értik az életmentők hozzáállását.
Pedig roppant érthető: - a szeretett gazdi fekszik a szobában a földön, nagy a riadalom, melyet egyértelmű, hogy a kutya is érzékel - kapkodás, kiabálás és egyszer csak megérkezik 2-3 idegen élénk ruhában, szintén nagy hanggal és odamegy a szeretett gazdihoz - csattognak a táskák, aggódik mindenki - a kutya ugat, ugrál, esetleg ő is megijed és védi a gazdáját.
Nem lehet rá haragudni, hisz ez természetes. Azonban ez megelőzhető. Ha mentőhívásra kerül sor és van háziállat, mely veszélyt jelenthet az ellátókra, zárjuk el, míg kiér a mentő. Így sokkal gyorsabb a segítség és ami a legfontosabb, mindenki biztonságban lesz.

AKTUÁLIS:

Főoldal