ITT A TÉL! Szakad a hó hazánkban! ITT már nagy pelyhekben szakad a hó Magyarországon! A meteorológusok szerint jobb, ha felkészülünk! EZ vár ránk IDÉN TÉLEN:



Megérkezett az első hó, nagy pelyhekben hullik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Mint ahogy arról a Blikk is beszámolt, igencsak téliesbe csap át az időjárás a hétvége felé: szombaton és vasárnap többfelé várható hóesés, sőt, akár fagyok is lehetnek. Az első hó pénteken már meg is érkezett: az esti órákban elkezdett szakadni a hó Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Telkibánya térségében – számolt be a Metfigyelő. A közzétett fotókon jól látszik, ahogy egyre fehérednek a háztetők és az autók. A hétvégén berobban a hidegfront, jelentős lehűlés érkezik a csapadékos idő mellé. Még napközben sem haladjuk meg az 5 fokot. A Bükköt és a Zemplént jelentősebb hóréteg boríthatja be szombat reggelig. Friss előrejelzések szerint holnap késő délután kezdődhet a havazás északkeleten.
A Bükk és a Zemplén csúcsain jelenhetnek meg az első hópelyhek, de az este és éjszaka folyamán várhatóan a Mátrában, és a Börzsönyben is megtörténik a halmazállapot váltás, sőt síkvidéken is havas eső, havazás válthatja fel az esőt. Szombat reggelig a Bükk és Zemplén csúcsain 5 centiméter körüli hótakaró alakulhat ki, de a csapadék intenzításától függően ennek akár a kétszerese is simán lehullhat. Síkvidéken bár láthatunk hópelyheket, megmaradó hólepel csak kis eséllyel jöhet létre.

AKTUÁLIS:

Főoldal