HALÁLOS baleset Hajmáskéren! Meghalt a lányom! Egy villanyszerelő gondatlansága okozta a halálát!



Egy villanyszerelő gondatlansága okozta a bekövetkezett tragédiát, súlyos hibát vétett a felújításkor. Az előzményekről: Egy 52 éves férfi tavaly januárban vállalta el egy hajmáskéri ház villamoshálózatának felújítását. A munkálatokat ő irányította. Hibát követtek el: Amikor a villamoshálózat felújításával végeztek, a korábban leválasztott vezetéket visszakötötték a hálózatra. Mivel azonban a szétszerelés alkalmával nem jelölték meg a korábbi, azonos színű vezetékeket, így a visszakötéskor felcserélték őket. Ez vezetett a tragédiához. Ez lett a hiba következménye:
Miután fordítva kötötték be a vezetéket, a ház régi hálózatának szabálytalanságai okán a ház fűtésrendszere és a gázvezeték is hálózati feszültség alá került. A munkát irányítónak ellenőriznie kellett volna az elvégzett munkát. Fel lehetett volna tárni a hibát: Amennyiben a vádlott teljes körű ellenőrzést végez, akkor az érintésvédelem hibájára felfigyelhetett volna – közölte a Veszprém Járási Ügyészség. Az 52 éves férfit emberi életet követelő, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolják. Néhány nappal a szerelés után bekövetkezett a tragédia: Miután a munkákat befejezték, a család úgy hitte, minden rendben van. A tízéves kislány fürdés közben az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz ért. Ekkor az áramütés kioltotta az életét. Ez a sors vár a vádlottra:
Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a vádlottal szemben. Ezen felül a villanyszerelői szakmától határozott időre eltilthatják a férfit, derül ki a közleményből. Nagykőrösön is történt egy hasonló tragédia: Ahogyan arról beszámoltunk, tavaly Nagykőrösön egy kisfiú vesztette életét hasonló eset következtében. Szabálytalanul vezették be a családhoz a villanyt, emiatt a házban lévő elektromos tárgyak gyakran meg is rázták őket. A fiú anyja értesítette a problémáról az áramszolgáltatót, akik kikapcsolták az áramot és figyelmeztették az asszonyt, hogy mielőbb forduljon szakemberhez. Bíróság elé kellett állnia az áldozat bátyjának és egy villanyszerelőnek. A nő nagyobbik fia keresett villanyszerelőt. Ő ráeszmélt, hogy szakszerűbben kell bevezetni a kábelt és kell egy új szivattyú. A kamasz fiú maga akarta kicserélni ezeket, a villanyszerelő ebbe bele is ment.
Szakszerűtlen lett a javítás, tragédia lett a következménye: A fiú azonban szakszerűtlenül végezte el a munkát, majd miután nem oldódott meg a probléma, a kamasz a szolgáltató nélkül visszakötötte a hibás kábelt. Ez végül a kisebbik fiú életébe került, amikor vizet akart engedni a kádba, a fém csaptelephez ért, ez pedig a hibás szivattyút aktiválta, ezt követően rázta meg a gyermeket az áram. Címlapfotó:illusztráció. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal