Ez durva hír! Hoppon maradtak magyarok százezrei: megváltozik a nyugdíjkorhatár, januártól tovább dolgozhatnak, akiket érint az új rendelet!



Megváltozik a nyugdíjkorhatár, és ez magyarok százezreit érintheti rosszul Szlovákiában. A rendelet alapján a kormány emelni szándékozik a korhatáron, a szociális biztosításról szóló törvénymódosítás 2023 januárjában lesz éles. Rossz hír érkezett magyarok százezreinek: megváltozik a nyugdíjkorhatár, januártól tovább dolgozhatnak, akiket érint az új rendelet. Megváltozik a nyugdíjkorhatár, és ez magyarok százezreit érintheti rosszul Szlovákiában.
A rendelet alapján a kormány emelni szándékozik a korhatáron, a szociális biztosításról szóló törvénymódosítás 2023 januárjában lesz éles. Jövő év januárjától érvénybe lép Szlovákiában a szociális biztosításról szóló törvény módosítása, amelyet a szlovák parlament már elfogadott. Ezentúl például nem a megszokott módon számolják ki, kinek mennyi nyugdíjjáradéka lesz, az eddig ehhez használt táblázat érvényét veszti. Ezzel együtt emelkedik a nyugdíjkorhatár 2023-tól, és a szlovák állampolgárok, köztük több százezer magyar nemzetiségű ember az úgynevezett „automata” szerint mehet nyugdíjba a jövő évtől.
A szlovákiai nyugdíjkorhatár 2023-tól az alapján változik, ahogy nő a várható életkor, vagyis évente havi két hónappal fog emelkedni. A kedvezményes nyugdíjba vonulás lehetősége 40 év munkaviszony után megmarad, vagyis aki 18 évesen dolgozni kezd, az 58 éves korában nyugdíjba vonulhat – írta meg a Ma7.sk. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal