1 perce érkezett a döbbenetes bejelentés! A családi pótlékot érinti!! Januártól sok Magyar család meglepődhet!



Ha ezt megszavazzák akkor sokan járnak rosszul, de sokan jól is…akik duplát kapnának. Fekete-Győr András szerint a családi pótléknak egy bizonyos szint alatt duplán kellene járnia, bizonyos szint felett viszont egyáltalán nem. A Momentum képviselője hangsúlyozta: a célzott támogatásokban jobban hisz, az, hogy univerzálisan mindenki megkapja ugyanazt az összeget, buta politika. Fekete-Győr András az ATV Start című műsorában arról beszélt: van egy igazságtalan állapot Magyarországon, ami arról szól, hogy egy képviselő, egy bankvezér vagy felsővezető egy multinál ugyanakkora családi pótlékot kap, mint egy rászoruló család. A Momentum politikusa kitalálta, hogy a gyermeke után járó családi pótlékot egy kislánynak, Katikának adja, és amíg nem érettségizik, támogatják ezzel.
Ezt egy kezdeményezéssé gyúrták, ehhez csatlakoznak egyre többen – tette hozzá. Fekete-Győr szerint a családi pótlék mértékét duplázni kellene, az egyszülős családoknál ugyanis alig 1500 forinttal több a támogatás, mint két szülő esetében, ez nevetséges. Mint mondta, arra is merne javaslatot tenni, hogy azok, akik egy bizonyos jövedelmi kategória felett keresnek, ne kapjanak családi pótlékot, de hangsúlyozta, hogy erről társadalmi vitát kell folytatni. A politikus szerint a családi pótléknak egy bizonyos szint alatt duplán kellene járnia. Hangsúlyozta: a célzott támogatásokban jobban hisz, az, hogy univerzálisan mindenki megkapja ugyanazt az összeget, buta politika. Amikor válság van, gyorsan kell segíteni az embereknek, ilyenkor lehet “helikopterszerűen szórni a pénzt”, de a családi pótlékkal nem ez a helyzet, akik rászorulnak, nekik célzottan kell többet juttatni – mondta.
Az, hogy kinek mekkora jövedelme van, könnyebben ellenőrizhető történet, mint kideríteni, kinek mekkora medencéje van, és azt hogy fűti vagy mennyit használja – reagált Fekete-Győr András arra a felvetésre, hogy a rezsicsökkentés sem jár már bizonyos fogyasztási szint felett. Rámutatott, hogy a német kormánynak volt egy anti-inflációs csomagja, ennek része volt, hogy a családi pótlékot megemelték, ő maga hiányolja Magyarországon ezeket az intézkedéscsomagokat a válság idején. A politikus azt mondta, a kezdeményezésen belül együtt dolgozik családsegítő hálózatokkal, helyi civilekkel is, mint mondta, sokat számít, hogy ezek az emberek ott élnek a rászoruló családok környezetében, és kapcsolatban vannak velük. Az ő visszajelzésükre kellene adnia a kormánynak, és ő is erre ad, amikor egy támogatót összeköt egy családdal. Fekete-Győr András elmondta: a kezdeményezés múlt szombaton indult, eddig mintegy három tucat ember jelentkezett, hogy támogatna valakit. A Momentum parlamenti vitanapot kezdeményez az oktatás helyzetéről, Fekete-Győr most azt mondta, erről fog szólni az ősz, az ellenzéki politikusoknak nem csak az utcán kell küzdeni, a parlamentben is meg kell mutatni, hogy kinek mi az álláspontja.
Minden frakció ülésszakonként két vitanapot kezdeményezhet, amelyen kötelező a részvétel a kormánypárti képviselők részére is, ez lesz az egyik ilyen. Arra a kérdésre, hogy a kormányhoz hasonlóan lát-e összefüggést az EU-s pénzek és a tanárok bére között, azt válaszolta: a szeptemberi infláció 20,1 százalékos volt, a kormány jövőre 20 százalékkal emelné a pedagógusbéreket, ez semmit nem fog érni, ez így nem fair. Az a kormány, amely a saját miniszterelnökének a fizetését a képviselőkkel együtt jelentősen megemelte, arra kényszeríti a tanárokat, hogy várjanak – mutatott rá. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal