1 perce érkezett a döbbenetes közlemény! A KÖTELEZŐ MASZKVISELÉSRŐL VAN SZÓ: - ERRE KELL KÉSZÜLNÜNK:1 perce érkezett a döbbenetes közlemény! A KÖTELEZŐ MASZKVISELÉSRŐL VAN SZÓ: - ERRE KELL KÉSZÜLNÜNK: Ekkortól visszatérhet a maszkviselés: Rusvai Miklós baljós bejelentést tett, MUTATJUK a részleteket! Mennyire örült a többség, amikor végre megszabadulhattunk a maszkviseléstől. Nyáron aztán jó világ volt, mert a teljes szabadságot élvezhettük, mintha minden visszatért volna a rendes kerékvágásba. A nagy szabadságnak azonban megvan az ára, hamarosan visszatérhet az életünkbe a mumus, melytől mindenki tart, de legalább az orrunk nem fázna a decemberi mínuszok idején.
A szakemberek a koronavírus egyre több mutációját fedezik fel, ezért a lakosság részéről nagyobb óvatosságra lesz szükség a közeljövőben – hívta fel a figyelmet Rusvai Miklós virológus a közelgő helyzetre az ATV adásában, de az influenza elleni védőoltás is jó szolgálatot tesz idén, mert komoly járványra számítanak az egészségügyi szakemberek. A hivatalos tájékoztató szerint még a héten megérkeznek a vakcinaszállítmányok a háziorvosi rendelőkbe, az influenza elleni védőoltást ebben az évben az állam ingyen biztosítja a legveszélyeztetebbek számára. Komoly változás: mától könnyebben hozzá lehet jutni a koronavírustesztekhez. Az sem meglepő, hogy az igazi őszi idő beköszöntével egyre többen betegednek meg, de a többség nem megy orvoshoz, csak otthon marad és kipiheni a tüneteket. A koronavírus megjelenésével viszont több vírus lehet a gyengélkedés okozója, és ezért lenne fontos ellátogatni a háziorvoshoz, és kideríteni a probléma forrását.
A gyermekek esetében fokozottan igaz a jelenség, mivel az iskolában egymásra ragasztják a különböző kórokozókat. Az orvosi vizsgálat elengedhetetlen a megfelelő kórisme és gyógyszeres kezelés felállításához, hogy a gyermek ne szedjen feleslegesen antibiotikumot – fejtette ki Fábián Dóra gyermekorvos. Rusvai Miklós aggodalommal tekint a 2022-es influenzaszezonra, mivel a statisztikai adatok azt mutatják, hétévente köszönt be komoly járvány, amely ebben az évben pont esedékes. Címlapkép: Illusztráció! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal