Szó szerint BÁRMIKOR megjelenhet a rendőrség a házadnál, hogy EZEKET ellenőrizze - Ha szabálysértést talál, akár 300 ezer forint is lehet a bírság! Erről mindenkinek tudnia kell!Bármikor megjelenhet a rendőrség a házadnál, hogy Ezeket ellenőrizze - Ha szabálysértést talál, akár 300 ezer forint is lehet a bírság! Erről mindenkinek tudnia kell! A magyar emberek többsége illegális szeméttel fűt továbbra is. Még az a tény sem riasztja el őket, hogy akár 300 ezer forintos büntetést kaphatnak érte. A Levegő Munkacsoport szerint a rendőrség közreműködésével kellene fellépnie az illegális hulladékégetők ellen. Mint mondták - "Nehezebb lerázni a rendőrséget, ha velük együtt jelennének meg a családi házaknál a járási hivatal munkatársai!" Könnyebb lenne bejutni az otthonokba az ellenőrzések során. Főként vidéken bevett szokás, hogy a kályhákba, kandallókba, minden éghető dolgot eltüzelnek, legyen az műanyag, bútorlap vagy bármi más háztartási hulladék.
Ezzel viszont rendkívüli módon szennyezzük a levegőt, ugyanis nagy mértékben megemeli a szállópor koncentrációt a levegőben. Decemberben és idén januárban is a megengedett határérték többszörösét mérték.
Ez nem csak szociális kérdés, nagyon sokan tudatlanságból dobnak a tűzre háztartási hulladékot. Vannak olyan szegényebb megyék, ahol valóban nincs más amit a tűzre dobhatnának, hogy meleget teremtsenek a házban. Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal