SZIJJÁRTÓ PÉTER: TÁMADÁST INDÍTOTTAK MAGYARORSZÁG ELLEN!SZIJJÁRTÓ: TÁMADÁST INDÍTOTTAK MAGYARORSZÁG ELLEN, MERT IRIGYLIK A SIKEREINKET. A külügyminiszter úgy tudja, a homofób Orbán-kormányt illető kritikák Borsodtól Zaláig mindenkinek szólnak. Globális fake news támadást indítottak Magyarországgal szemben – reagált a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos, homofób elemekkel kiegészített törvényt ért kritikákra a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó Péter elpanaszolta: „mindaz, amit mondanak, hazugság, mindaz amit mondanak, semmilyen összefüggésben nincs azzal a törvénnyel, amelyet a gyermekek védelmének érdekében fogadtunk el”.
A magyar gyermekek védelméről szóló törvény kimondja – tette hozzá -, hogy egyrészt meg kell védeni a gyermekeket a pedofiloktól, másrészt a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése. Szijjártó szerint az, amit a liberális mainstream állít erről a törvényről, hogy egyes társadalmi csoportokat diszkriminálna, hazugság. Úgy gondolja, az alábbi „sikereiket” irigylik: három egymást követő parlamenti választást nyertek, a világjárványt megelőzően Európa egyik leggyorsabb gazdasági növekedési ütemét érte el Magyarország, és a pandémiára adott válaszok tekintetében Európában „mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból a legsikeresebbnek bizonyult”. A 30 ezer halottat ezúttal sem említette. A külgazdasági és külügyminiszter példátlan incidensnek nevezte, hogy péntekre virradóra egy órán keresztül szivárvány fényfestést vetített az Amnesty International a hágai magyar nagykövetség épületére, mint mondta, „a helyi hatóságok asszisztálása, sőt támogatása mellett”. Hiába kérték a holland hatóságokat, hogy előzzék meg a történteket, nem tették meg – panaszolta.
Kitért arra, amit „műveltek a német-magyar futballmérkőzés előtt, miközben mindenki tudja, hogy a történelemben mindig nagyon rosszul sült el, ha politikai ügyeket, ideológiai vitákat a sporttal kevertek össze”. Úgy fogalmazott: hihetetlen volt, hogy ilyen megtörténhet, a 21. században, egy labdarúgó európai mérkőzés előtt „ilyen gátlástalan és gusztustalan politikai botrányt keltettek és Európán belül, egy másik európai országból, Magyarországról érkező szurkolókat folyamatosan provokáltak, miközben zajlott az ideológiai propaganda”. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal