NYUGDÍJASOK FIGYELEM! Magyarország kedvenc Miniszterelnöke kiállt önökért! Orbán Viktor most jelentette be! Ilyen még nem volt Magyarországon: HATALMAS pénzt kapnak a nyugdíjasok NOVEMBERBEN!!



NYUGDÍJASOK FIGYELEM ,Orbán Viktor most jelentette be! Ilyen még nem volt Magyarországon : Hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok NOVEMBERBEN!! Fontos kiemelni, hogy a visszamenőleges nyugdíjemelési korrekció a 2022. februárban kifizetett 13. havi nyugdíjra is jár. Vagyis novemberben az érintettek: egyrészt megkapják a novemberi, 4,5%-kal megemelt nyugdíjukat, másrészt az emelt összegű nyugdíj mellé egy összegben 11 havi korrekció érkezik hozzájuk visszamenőlegesen. Július óta az átlagnyugdíj valahol 167 ezer forint körül lehet. Novemberben a 4,5%-os pótlólagos emeléssel az emelt nyugdíj valahol 174,5 ezer forint körül lesz (az átlag tekintetében). Ezen kívül szintén novemberben érkezne az egyszeri visszamenőleges kompenzáció 11 hónapra kiszámolva. Így egy összegben még további 83 ezer forintnyi plusz összegben részesülhet egy "átlagnyugdíjas".
A korábbi emelések hatása alapján azt mondhatjuk, hogy a 4,5 százalékos pótlólagos emelés 180 milliárd forintnyi többletkiadást jelent az államkasszának, az 1,8%-os emelés 72 milliárd forintos kiadás lett volna. Vagyis ezen megközelítés alapján a központi költségvetés 108 milliárd forinttal vállalt többet, mint a várakozás. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal