Nyugdíjasok figyelem! Magyarország kedvenc Miniszterelnöke kiáll önökért! Januárban HATALMAS, eddig sosem látott mértékű nyugdíjemelés jöhet! ITT vannak a részletek:



Januárban, mint minden évben az infláció mértékével emelkednek a nyugdíjak. A nagyobb gond viszont az, hogy 5,2 %-ra állították be az éves inflációt a költségvetésben, ami már sajnos nem igaz. A KSH adatai szerint a várható infláció mára 20,1 %-os, a nyáron fixált 2023-as költségvetésben 5,2%-hoz képest. Várhatóan a becslések szerint ez még év végéig romolhat is, így nem reális hogy a nyári 5,2% reális maradjon. A kormány bár dolgozik a költségvetés átdolgozásán, de azt nem tudni pontosan milyen mértékűre módosítják majd a jövő évi inflációt. Ettől függ a januári nyugdíjemelés is. A Portfolio cikke szerint Varga Mihály azonban fontos dolgokat mondott a helyzet várható alakulásáról. Varga Mihály azt mondta, jövőre 10 % feletti infláció valószínű. Ebből következtette a gazdasági portál, hogy a nyugdíjemelés legalább 10 % körüli lehet. A Jegybank pedig 2023-ra 11,5 és 14 százalék közé várja a fogyasztóiár-indexet, ami még közelebbi tájékozódási pontot jelenthet.
Így a januári nyugdíjemelés az átlagos nyugdíjnál 17 500 és 24 ezer forint között lehet – írja a 24.hu. A novemberben 174,5 ezer forintra emelkedő átlagnyugdíjból kiindulva ezek szerint – 10 százalékkal számolva –legalább 17,5 ezer forintot tehet ki egy átlagos januári nyugdíjemelés, de akár meghaladhatja a 24 ezer forintot is (az MNB felső becslési értékével, azaz 14 százalékkal számolva). - Portfolio.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal