FONTOS! A HÍR IGAZ! Ellenőrizze a számláját, hogy megérkezett-e Önnek is a 130 ezer forint AJÁNDÉKPÉNZ A KORMÁNYTÓL!!!! NOVEMBER 1-IG MEG KELL ÉRKEZNIE!!



Nyugdíjszámlák: figyelni kell, megjött-e a 130 ezer forint pluszpénz. Az előző évre vonatkozó adóbevallások jóváhagyásával az érintetteknek érdemes figyelni a nyugdíjbiztosítási számlájukat, hogy megkapták-e a 130 ezer forintos adójóváírást. Magyarországon a 2014. január 01. után kötött nyugdíjbiztosítási termékek éves díjára 20 százalék, maximum 130 000 forint személyijövedelemadó-kedvezményt lehet igényelni. A maximális összeg akkor igényelhető, ha az adóalap az adott évben eléri a visszaigénylési szintet. Bejelentési kötelezettségei lehetnek a nyugdíjasoknak 2020-ban – íme, az esetek: Mivel a múlt héten – egy nap határidő-hosszabbítással – lezárult az szja-bevallási időszak, az érintetteknek, akik rendelkeznek ilyen megtakarítással, érdemes figyelniük a nyugdíjbiztosítónál vezetett alszámlájukat, ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal erre fogja elutalni a jóváírást.
Tudtad, hogy az emberek jogosultak lennének adókedvezményekre, de például 2020-ban a nyugdíjbiztosítással rendelkezők 15%-a nem vette igénybe a neki jogosan járó adójóváírást? Te vajon közéjük tartozol? Segítünk, hogy ne így legyen.

AKTUÁLIS:

Főoldal