1 perce jött Müller Cecília RENDKÍVÜLI bejelentése: HATALMAS és visszafordíthatatlan változás jön ETTŐL a naptól hazánkban!! ERRE jobb, ha mindenki felkészül Magyarországon! - ERRE KELL SZÁMÍTANI:A nagyvárosokban nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, de vidéken is stagnál és sehol sem csökkent, közölte az országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatornán csütörtökön. Müller Cecília az MTI tudósítása szerint azt mondta: ahogy Európában, Magyarországon is hétről hétre, egyre nagyobb arányban nő a fertőzöttek száma.
Itthon ugyanakkor még zömmel az omikron variáns BA2-es típusa fertőz, de 4-5 százalékban már megjelent a BA4-es, a BA5-ös és az X variáns is, amelyek Európában uralkodóvá váltak – mondta, felhívva a figyelmet arra, hogy ezeknek a fertőzőképessége magasabb. Az országos tisztifőorvos különösen fontosnak nevezte, hogy aki tüneteket észlel magán, például torokkaparást, tüsszögést, forduljon háziorvosához és ne menjen közösségbe, mert a korábbi variánsoknál könnyebben adhatja át másoknak a fertőzést.
Az új variánsok esetében sokan panaszkodnak fejfájásra, hívta fel a figyelmet. Arról is beszélt, hogy az oltásokat némileg „kikerülik” az új variánsok, az oltottak is meg tudnak fertőződni, de általában könnyebben vészelik át a megbetegedést, és nem kerülnek kórházba. A védőoltások fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy a 60 feletti korosztálynak, valamint a krónikus betegeknek javasolt a negyedik oltás. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal