Most érkezett a RENDKÍVÜLI HÍR! Óriási bejelentés, amely kivétel nélkül minden magyar állampolgárt érint! Ez innentől fogva keményen meghatározza az egész életvitelünket:



A kormány egész napos ülést tart szombaton, de a legfontosabb döntéseket már délelőtt meghozta  mondta Gulyás Gergely a szombati, rendkívüli kormányinfón. Mutatjuk, melyek ezek: Az uniós szankciók brutális áremelkedéshez vezettek, különösen az élelmiszerek ára nőtt, de a benzin és dízel ára is jelentősen emelkedett. Ebben a helyzetben a kormány legfontosabb feladatának a családok megvédését tartja. Amíg a szankciók érvényben vannak, nem lehet kivezetni az árstopokat. A rendkívüli helyzetre tekintettel meghosszabbítják a benzin- és élelmiszerárstopot, és a decemberben lejáró kamatstopot is legalább fél évvel meghosszabbítják jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormány előtt egy olyan javaslat szerepel a szombati ülésen, hogy az általános iskolában legalább 20 fok legyen télen, és a 18 fok csak középiskolára legyen érvényes. A kormány még ma dönt róla, de valószínűleg elfogadja a javaslatot – mondta Gulyás. A kormány is ugyanannyival többet fizet a közszolgáltatásokért, mint az önkormányzatok, de azt Gulyás is elismerte, hogy az önkormányzatoknak kevesebb forrás áll rendelkezésére.
A legfontosabb – fogalmazott Gulyás -, hogy mindenki próbáljon meg a lehető legtöbbet spórolni, és aztán megnézik, hogy kell-e segítséget nyújtani az önkormányzatoknak. Gulyás találkozott Szita Károllyal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével, Kaposvár polgármesterével, akit meghallgatott, és az észrevételeit bevitte a kormányülésre. A mai ülésen még biztosan nem születik döntés az ügyben.

AKTUÁLIS:

Főoldal