Ma Kecskemét belvárosában a SPAR előtt láttam meg EZT az idős nénit, ahogy kéreget.. Odaléptem hozzá és OLYAN történt, amitől még most is sírok... Na EZT nézzétek és JÓL figyeljetek:



Ma Kecskemét belvárosában a SPAR előtt láttam meg EZT az idős nénit, ahogy kéreget.. Odaléptem hozzá és OLYAN történt, amitől még most is sírok.. Kecskemét belváros háromnegyed 10. Ez az öreg és beteg koldús néni még ezen a hűvös napon is próbálja összekönyörögni a napi betévője árát. Sem vize nem volt , se nem evett még addig. Elfogott a sírás , a szomorúság , a DÜH . 2 db 5 forintost is láttam a maréknyi 10 és 20 forintos között egy kis sapkácskában, amiben a pénzt gyüjtötte.
Néhány percre megálltam egy kicsit távolabb a nénitől és figyeltem . Naggyából 30 ember ment el előtte ,de senki nem vette elő a pénztárcáját, hogy segítsen. Azonnal bementem a SPAAR - ba és vizet és ennivalót vittem a néninek. Nagyon szèpen köszönöm. Mondta. De a szeme többet elárult. Ahogy nézett rám , Hála , Szeretet , Melegség áradt felém . Kicsavartam az ásványvíz kupakját hogy minél hamarabb ihasson . Remegő kis kezével emelte a szájához a vizet .Szemeit becsukta. És lassan elkezdte kortyolni a vizet . Mindvégig vigyázott arra hogy egy csepp se vesszen kárba. Amikor abbahagyta az ivást , kinyitotta szemeit és rám mosolygott. Áldás az úrnak hogy ma arra volt dolgom!
Amikor hazaértem ,amit alig vártam sikerült kisírni magam. Kérlek benneteket, ne sajnáljatok egy flakon vizet , egy kis ennivalót , egy kis aprót a koldus társaiktól ! Az éhség és a szomjúság nagy Úr .

AKTUÁLIS:

Főoldal