BORZALMAS HÍR jött kora estére: Mindenkit megrázott ami történt! Nagyon szomorú hírek érkeztek Fásy Ádámról! Megrendülten tudatjuk, hogy..



Drámai napokon van túl Fásy Ádám és családja: a népszerű műsorvezető szívét a múlt hét végén azonnal műteni kellett, alig egy-két órán múlott az élete! Mint meséli, ha a szerettei nem nyaggatják, hogy forduljon orvoshoz a napok óta tartó rosszulléte miatt, végzett volna vele egy szívroham. Fásy Marika határozottsága és a szakemberek gyors reakciója azonban megmentette a Zeneexpressz atyjának az életét. – Be kell vallanom, nem vettem komolyan a jeleket, nekem nem utaltak arra, hogy a szívemmel lenne baj. Úgy hét-nyolc napja éreztem először, hogy fáj a mellkasom és egy kicsit zsibbadt a bal karom, de azt hittem, megfáztam. Napokig nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, majd múlt csütörtökön többször is annyira levert a víz, hogy át kellett öltöznöm. Ám őszinte leszek, még ekkor sem gondoltam arra, hogy orvoshoz menjek – vallotta be Fásy Ádám.
Felesége, Marika azonban kérlelhetetlen volt, a gondos asszony addig nyaggatta Ádámot, amíg be nem jelentkezett háziorvosához, szinte a rendelési idő végén esett be hozzá. – Rákötött egy EKG-gépre, és amint meglátta az adatokat, közölte: irány a kórház, mégpedig mentővel – emlékezett vissza Fásy, aki biztos volt benne, orvosa túlreagálja a dolgot. – A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára vittek be, ahol sokkoló hírt kaptam: egy-két órán múlt az életem. Mint kiderült, a szívem az akkori állapotában maximum egy napot bírt volna még ki. A hét végét már nem értem volna meg, szívrohamom volt. Fásyt gyakorlatilag azonnal tolták be a műtőbe, nem túlzás, az életét mentette meg az operáció. – Két koszorúeremmel is baj volt, az egyik teljesen el volt záródva, a másik úgy ötvenszázalékosan működött. Kitisztították az ereket és két sztentet ültettek be – mesélte Ádám, akivel kapcsolatban a kórházban kiderült, korábban is volt probléma a ketyegőjével. – A vizsgálat megállapította, hogy szívizomelhalásom van, valószínű korábban már volt egy hasonló infarktusom.
Marikával azt feltételezzük, hogy tavaly szeptemberben lehetett, akkor szenvedtem hasonló tünetektől. Fásy Ádám csak a beavatkozás után gondolta végig, mekkora szerencséje volt, hogy még átölelheti a szeretteit. – Annyi minden alakult jól… Hogy a feleségem rábeszélt a doktorra, a háziorvosom gyors reakciója, a szívklinika világszínvonalú, dr. Merkely Béla professzor és dr. Becker Dávid egyetemi docens vezette csapata. Külön köszönöm a nővérek és ápolók törődését. Megmentették az életem! Később fogtam csak fel, hogy meghalhattam volna. És ha nem szedem a gyógyszereket, amiket felírtak nekem, akkor ez meg is történhet. Ezért ugyan eddig nem voltam orvoshoz járó ember, ezentúl mindent betartok, amit a szakemberek mondanak – ígérte Fásy, kiemelve, továbbra is rendszeresen sportol majd és arra is figyel, mit eszik, mert sokáig szeretne élni. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal