Riasztást adott ki a katasztrófavédelem! ÓRÁKON BELÜL nyakunkon a BRUTÁLIS VIHARCELLA! Akár 120 km/h-s károkozó széllel és 4 cm-es jégdarabokkal - EZEKRE a megyékre adták ki a riasztást! Zárj be minden ablakot, autódat tedd fedett helyre!! EKKOR érkezik a vihar:



ÓRÁKON BELÜL nyakunkon a BRUTÁLIS VIHARCELLA, akár 120 km/h-s károkozó széllel és 4 cm-es jégdarabokkal - Ezekre a megyékre adták ki a riasztást. Zárj be minden ablakot! Ekkor érkezik a vihar: Szöveges figyelmeztető előrejelzés! Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.08.20. szombat éjfélig HULLÁMZÓ HIDEGFRONT HEVES ZIVATAROKKAL, FELHŐSZAKADÁSSAL Pénteken egy hullámzó hidegfront éri el térségünket. A front előtt és a fronton délutántól - jelentős bizonytalanság mellett - a Dunántúlon és a középső országrészben szórványosan már megjelennek zivatarok, heves zivatarok.
A zivatarokhoz lokálisan károkozó szélroham (~ 90-120 km/h, egy-egy helyen ennél erősebb lökés sem kizárt), illetve jégeső (ált. 2-4 cm, néhol akár > 5 cm jégátmérő), esetleg felhőszakadás (>30 mm) is társulhat. Ezt követően, este a hidegfront érkeztével a zivatarok várhatóan rendszerbe szerveződnek, így a fent említett kísérőjelenségek a Dunántúlon és az ország középső sávjában már kiterjedten is előfordulhatnak. A pénteki heves zivatarok számosságát, térbeli előfordulását tekintve még jelentős a bizonytalanság, az időjárási helyzet függvényében a piros riasztási fokozat kiadása sem zárható ki. Az éjszaka második felétől egyre inkább a felhőszakadás (ált. 30-50 mm, néhol > 50 mm) lehet a fő veszélyforrás. Szombat napközben több hullámban, több helyen várhatóak zivatarok legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben. A zivatarokat a felhőszakadás (ált. 30-50 mm, néhol > 50 mm) mellett helyenként viharos szél (60-80 km/h) és jégeső (ált. 1-3 cm) kísérheti.
Pénteken nyugat felől ugyan mérséklődni kezd a hőség, de még továbbra is nagy területen fordulhat elő 27, míg az Alföld délkeleti területein 29 fok körüli napi átlaghőmérséklet. Szombaton az ország északkeleti, keleti megyéiben még 25, 26 fok közelében alakulhat a napi középhőmérséklet. 2022.08.19. 10:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

AKTUÁLIS:

Főoldal