Most érkezett! Döntött a kormány! Rengeteg iskola áll át ERRE szeptembertől! SZÜLŐK FIGYELEM! ERRŐL jobb ha tud még időben, hogy feltudjon készülni!! ITT a rendkívüli bejelentés:Kevesebb mint húsz nappal az iskolakezdés előtt több tanintézménynél nem az idei tanév indulása jelenti a legnagyobb problémát, hanem az egyre közeledő fűtési szezon. Vidéken több olyan általános iskola is van, ahol a szülők már arra készülnek, hogy a gyerekek az iskola helyett otthon tanulnak majd. Egyre több hazai oktatási intézmény fontolgatja, hogy ősztől átáll online oktatásra a rezsiköltségek emelkedése miatt.
A Blikk már beszámolt róla, hogy az ELTE Természettudomáyi Kara novembertől márciusig távoktatásban tervezi a működést, ugyanis hiába igényeltek támogatást fűtéskorszerűsítésre, nem kaptak. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a döntés nem váratlan, sőt: ősztől megszaporodhat az online oktatást választó intézmények száma, főleg a vidéki kistelepüléseken. Egy megkérdezett szülő az ATV Híradójának elmondta, ha fát kell gyűjteniük ahhoz, hogy a gyermekeik ne fázzanak az iskolában, akkor elmennek és fát gyűjtenek. A baranyai kistelepülésen élő édesapa elmondta, a kislánya szeptemberben kezdi az első osztályt és már most, az iskolakezdés előtt azt hallotta, hogy nem lesz pénze több környékbeli iskolának sem arra, hogy fűteni tudjanak, így az intézmények online oktatásra állhatnak át. A PDSZ országos választmányi tagja, Nagy Erzsébet szerint nem csak a pedagógusok, hanem a szülők is attól tartanak, hogy ez más intézményekben is bekövetkezik. Mint azt a Blikk is megírta, az ELTE bár többször is igényelte, de nem kapott támogatást a fűtés korszerűsítésére.
Az intézmény egyike azon egyetemeknek, amelyek nem alapítványi fenntartásúak. A modellváltáson átesett felsőoktatási intézményeket a kormány a következő öt évben összesen mintegy 1,8 ezer milliárd forinttal támogatja. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete azt mondta, jelenleg azt vizsgálják, hogy a gyakorlati órákat és labormunkákat hogyan tudnák átcsoportosítani a tanév első két hónapjára. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal