FONTOS! ÓRIÁSI és RADIKÁLIS Változást jelentett be a SPAR a szupermarketekben! MINDENKIT ÉRINT a változás!!Új szabályt vezetett be mától a Spar: minden hazai vásárlót érint a változás! Augusztustól már csak biológiailag lebomló zacskókat lehet kapni a Spar és Interspar áruházainak zöldség- és gyümölcsosztályain. Az egyszer használatos hagyományos műanyag tasakoktól így végleg megszabadul az üzletlánc.
A változás mától az ország összes Spar üzletére érvényes. 2022 áprilisában négy héten át tesztelték a lebomló zacskókat kilenc tatabányai Spar-üzlet zöldség és gyümölcs részlegén. A próbaüzem után pedig most augusztus 1-től országszerte áttértek a lebomló, újra felhasználható, 15 forintos összegért megvásárolható zacskók használatára. A korábbi műanyag zacskóból évente átlagosan 250 millió darabot használtak a vevők a Spar üzleteiben.
Ezek együttes súlya eléri a 450 tonnát is, azaz az átállással ennyivel mérséklődik a műanyag-felhasználás. Az új tasak anyaga rugalmasabb, így a nagyobb súlyok esetén is ellenállóbb. Mivel biológiailag lebomlik, ezért a kommunális hulladéktárolóba is tehető.

AKTUÁLIS:

Főoldal