Brutális vihar tombolt, és labda méretű jégeső verte össze a környéket!! 😮 Hatalmas volt a pusztítás, most mindenki a környéken élőkért imádkozik! ITT A VIDEÓ az esetről:



Brutális vihar tombolt, és labda méretű jégeső verte össze a környéket! Sajnos azt pontosan nem tudjuk, hogy hol is történt ez a felvétel, (Lentebb görgetve megtekinthető!) de az biztos, hogy hatalmas pusztítást végzett! Mit csinálj, ha vihar jön, és a szabadban vagy? Itt van pár életmentő szabály, amit megéri betartani:
Érdemes napról napra ellenőrizni az időjárás-jelentést, nehogy meglepjenek kóbor viharok a nap során, bár az idei nyáron ez nagyon könnyen előfordulhatott bárkivel. Ha mégis utolérne az ítéletidő, vannak módszerek, amikkel sokat segíthetsz a helyzeten. A közelgő viharról a mennydörgést megelőző villámlás árulkodik, melynek fénye gyorsabban terjed a hangnál - a jelenség segítségével könnyedén kiszámolható, hány kilométerre tombol. A villámlás és a mennydörgés között eltelt másodpercek számának harmada mutatja a távolságot.
Ha a villámcsapást követően 6 másodpercen belül hallatszik az égzengés, akkor 2 kilométerre van - érdemes felkészülni. Villámok a vihar alatt: Mihelyst hallod a mennydörgést, ideje megszaporázni a lépteket. Villámlások elől lehetőleg minél előbb húzódj be valamilyen fedett, védett helyre. A túrázók gyakran választanak menedékül barlangokat, ami nem baj, csak legyen a fej fölött legalább háromméteres, a testtől pedig egyméteres távolság a faltól. Ha szikláktól messze, erdős részen ért az égi áldás, lehetőleg alacsony, széles koronájú fa alá állj be, de ne a törzshöz közel. Ha többen vagytok, ne legyetek túl közel egymáshoz. Ha a kocsi közelében vagytok, üljetek be, biztonságos. Túrák alatt érdemes legalább egy méterre sétálni a sziklafalaktól és a fémoszlopoktól, amikbe könnyedén belecsaphat a villám. Azonban ha épp kültéri fürdőzés közben kapott el az eső, mindenképpen távolodj el a víztől, mivel vezeti az elektromosságot.
 

AKTUÁLIS:

Főoldal