1 perce jött Müller Cecília RENDKÍVÜLI bejelentése: Pokolian NAGY A BAJ! Müller Cecília bejelentette az ÉV EGYIK LEGROSSZABB HÍRÉT! ERRE jobb, ha mindenki felkészül Magyarországon! - ERRE KELL SZÁMÍTANI:



Ezúttal fertőző májgyulladás (Hepatitis A) járványra figyelmezteti a fővárosi egészségügyi szolgáltatókat Müller Cecília országos tisztifőorvos egy körlevélben – írta meg a Népszava. Müller Cecília arra kérte az orvosokat, hogy tájékoztassák a pácienseiket a vírus terjedési módjáról, a megelőzés lehetőségeiről. A Népszava szerint Magyarországon a fertőző májgyulladásos megbetegedések száma 2016 és 2020 között folyamatosan csökkent, tavaly összesen csak 75 fertőzöttet regisztráltak, azonban az idei évben eddig már 346 megbetegedés történt. Az emelkedés oka elsősorban, hogy egy új vírustörzs jelent meg a fővárosban. A fertőző májgyulladás vírusa széklettel ürül és piszkos kézzel, vagy fekáliával szennyezett étellel-itallal a szájon át kerül a szervezetbe – mondta Ócsai Lajos, az egykori ÁNTSZ járványügyi főosztályának vezetője.
A vírus lappangási ideje 15-30 nap is lehet, néhány napig tartó lázzal, étvágytalansággal, gyengeséggel és hasi fájdalommal kezdődik. Ezután jön a hányás, a has jobb felső részén megjelenő fájdalom vagy érzékenység, a sötét színű vizelet, a világos színű széklet, a sárgaság vagy a szem besárgulása. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal