MOST ÉRKEZETT! A HÍR IGAZ! A híradó is bemondta! Lemondott a miniszterelnök! Mindenki ledöbbent miért döntött így:



MOST ÉRKEZETT: Lemondott a miniszterelnök! Lemondott Boris Johnson brit miniszterelnök. Mindenki ledöbbent miért döntött így: Csütörtök délután hivatalosan is bejelentette lemondását a Konzervatív Párt vezetői pozíciójából, és ezzel a miniszterelnöki tisztségből is. Igaz, utóbbi pozícióban maradna addig, amíg meg nem választják az utódját a párton belül.
Az már órákkal korábban kiszivárgott, hogy Johnson ezt fogja bejelenteni, miután járt a Konzervatív Párt vezetőválasztásáért is felelős bizottság elnökénél. Arról itt írtunk részletesebben, mi vezetett Johnson lemondásához. Johnson a Downing Street 10. szám alatti miniszterelnöki hivatal ajtaja előtt állva arról beszélt, hogy „a Konzervatív Párt parlamenti frakciója egyértelműen kinyilvánította, hogy a pártnak új vezetőre, az országnak pedig új miniszterelnökre van szüksége”.
„Mindenekelőtt azonban szeretném megköszönni Önöknek, a brit népnek, hogy ilyen hatalmas kiváltságot adtak nekem” – mondta a távozó miniszterelnök. „Szeretném, hogy tudják, mennyire szomorú vagyok, hogy fel kell adnom a világ legjobb munkáját. De ilyen az élet” – tette hozzá. Johnson arról beszélt, hogy büszke mindarra, amit elért miniszterelnökként: többek között a brexit véghezvitelére és a Putyinnal szemben való határozott kiállásra Ukrajna lerohanása után. A távozó miniszterelnök szerint azonban a politikában senki sem pótolhatatlan.
„A briliáns és darwini rendszerünk hamarosan új vezetőt fog kitermelni” – fogalmazott. Johnson ígéretet tett, hogy mindenben támogatni fogja majd utódját. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal