Ledöbbensz, ha megismered EZT az új temetői divatot! Nem ta­lá­lod ki, mi tesz­nek a sír­kőre! Sokan felháborodtak mikor meglátták, annyira durva! Itthon is egyre nagyobb előszeretettel használják Ezt a módszert:Vitányi Éva 16 éve vesztette el szeretett édesapját, Vitányi Lajost. A hajdúnánási asszony azóta is gyászolja „Papót”, akire szombat óta újfajta módon emlékezik: a temetőben, a síron ott van egy QR-kód, amit bárki leolvashat a telefonjával, és azonnal eljut egy internetes emlékoldalra, amin „Papó” és családja története fenn van – mint a nagy sztároknál...
Papír fotóalbum helyett netes emlékoldal: “Szükség van arra, hogy a következő generációk ne csak a szépen felállított sírkövek mellett emlékezzenek meg szeretteikről, hanem telefonjuk segítségével fotókat, videókat is tudjanak mutogatni a legfiatalabb családtagoknak, akiknek nem volt alkalmuk megismerni az elhunytat” – meséli  Ádám Tamás, az Emlékmegőrző kitalálója.
“Az ötlet akkor ugrott be, amikor egyik alkalommal összegyűlt a családunk, hogy közösen megemlékezzünk a nagyapámra, aki sajnos már nem lehet közöttünk. Leültünk egy asztalhoz, elővettük a fotóalbumokat, és történeteket meséltünk arról, milyen volt ő valójában. De rá kellett jönnünk, hogy 16 év távlatában nehéz mindenre visszaemlékezni, így belegondoltam, hogy milyen jó lenne egy gombot megnyomni, ami felidézi helyettünk a nagyapát… A sírra kis lapot, az urnára fóliát tesznek A nagynéném édesapjának készítettem az első ilyen emlékoldalt, aminek nagyon örült. Könnyedén meg is tanulta a használatát. Három formája létezik: az egyik csak az oldal, amire önéletrajzot lehet készíteni, fotókat, videókat feltölteni vagy akár történeteket is lehet írni.

AKTUÁLIS:

Főoldal