Kérlek együttérzésből nyomjatok a ❤️-re! Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az 5 éves kislányunk Rebeka a mai napon elhunyt, miután a kórházban ezt tették vele.. Elhunyt, mert..



Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az 5 éves kislányunk Rebeka a mai napon elhunyt, miután a kórházban ezt tették vele.. Elhunyt, mert.. Belehalt a műtét utáni szövődményekbe az az ötéves kislány, akin április 30-án májátültetést végeztek – közölte a bukaresti Fundeni Klinikai Intézet.
A gyermek kedd este hunyt el. Az egészségügyi intézmény hétfő este arról tájékoztatott, hogy bár a beavatkozást követően jól alakult a kislány állapota, az elmúlt három napban fokozatosan romlott, így hétfőn meg kellett műteni. Az 5 éves kislányt a transzplantációt megelőzően az egyik bukaresti kórházban kezelték akut hepatitisszel.
Kezdetben az Európában és Amerikában is terjedő ismeretlen eredetű májbetegséggel magyarázták a tüneteit, később azonban kiderült, hogy esetében egy genetikai rendellenesség, a Wilson-kór idézte elő a májgyulladást. Ez a genetikai betegség a réz kóros felhalmozódásával jár a szervezetben, ami májelégtelenséghez vezet, és más szervek működését is károsítja. Címlapfotó:illusztráció! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal