HIVATALOS! Fontos döntésre jutottak a tűzijátékkal kapcsolatban! Nem lesz tűzijáték! ITT a hivatalos tájékoztató! - Hihetetlen, de EZÉRT marad el:A szomszédunkban háború dúl, ukránok és oroszok, katonák és civilek ezrei pusztultak és pusztulnak egy értelmetlen konfliktus áldozataiként, aminek nemcsak Ukrajna, hanem a magyarok is érzik a súlyát, ezért Siófok polgármestere a gazdasági helyzetre való tekintettel úgy döntött, idén elmarad a durrogtatás, a város nem tart tűzijátékot.
Korábban a Blikk is írt róla, hogy idén gigaösszegből fogják megtartani az államalapítás ünnepén "Európa legnagyobb tűzijátékát". A Magyar Turisztikai Ügynökség nemrég közzétett adatai szerint az idei augusztus 20-ai tűzijáték rakétáira 1,6 milliárd forintot költöttek, előzőleg pedig kiderült, hogy a döntéselőkészítő dokumentumot egészen 2032-ig titkosították. A rendezvények kommunikációs ügynöksége korábban azt ígérte, hogy a tavalyihoz képest az augusztus 18-20-a között "hamisíthatatlan fesztiválhangulatot" és még több programhelyszínnel bővítik a repertoárt.
A háború miatt kialakult bizonytalan gazdasági helyzetre való tekintettek Salgótarján az országban elsőként jelentette be, hogy nem tartanak idén tűzijátékot, csak lézershow lesz. Helyette adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakemberekkel konzultációs foglalkozásokat szerveznek az új katatörvény miatt nehéz helyzetbe került embereknek. Szerdán Siófok polgármestere a közösségi oldalán jelentette be, hogy a nógrád megyei városhoz hasonlóan ő is fontos döntésre jutott: "Mert úgy érzem, így helyes… A szomszédunkban háború dúl, ukránok és oroszok, katonák és civilek ezrei pusztultak és pusztulnak egy értelmetlen konfliktus áldozataiként.
Európa, azon belül hazánk is, borzalmas gazdasági helyzetbe került, sokaknak az is kérdés, hogy az ősztől miképp fogják kifizetni a rezsijüket, mennyi marad egyáltalán élelemre, ruházkodásra. A háborút elszenvedő ukrán és orosz néppel, no és a gazdasági helyzetből fakadó kilátástalansággal küszködő honfitársainkkal való szolidaritás -és persze némi takarékosság- jegyében döntöttem úgy, hogy az idei augusztus 20-i rendezvény-sorozatot igen, de az annak részét képező tüzijátékot nem tartjuk meg. Az így megtakarítandó pénzt hasznos városi közcélra fordítjuk. Kérem városunk lakóinak megértését, egyetértését" - írta Facebook-bejegyzésében Dr. Lengyel Róbert.

AKTUÁLIS:

Főoldal