Megszakad a szív! Így néz ki most a tomajmonostorai buszos tragédia négyéves áldozatának, Inezkének a sírja.. Valaki fogta magát és EZT művelte a sírhellyel!! Ezt mindenkinek érdemes megnéznie:Száradó virágok borítják a tomajmonostorai tragédia négyéves áldozatának sírját. A kis Inez Flórát két hete szombaton helyezték végső nyugalomra, miután napokat töltött a kórház intenzív osztályán. Az óvodabusz sofőrje ugyanis hosszú órákra a tűző napon leparkolt járműben felejtette, és mire fény derült a hibára, késő volt. A tiszaderzsi temetőben alussza álmát a feltámadásig az a négyéves kislány, aki a rá felügyelő felnőttek végzetes hibájából két héttel ezelőtt elhunyt.
A szülei minden reggel ezen a parányi településen ültették fel az óvodabuszra, hogy a tomajmonostorai óvodába szállítsák. A tragikus napon Inez Flóráról a buszt vezető T. István megfeledkezett, a buszon hagyta, a többi gyermek leszállítását követően folytatta a délelőttjét, majd a nap nagy részét. A jármű az intézmény közelében parkolt a tűző napon. Az utastere ebből kifolyólag folyamatosan felmelegedett, akárcsak egy szauna. Hogy a gyermek mit élhetett át, arról csak elképzeléseink lehetnek, de bizonyosra vehető, hogy sem az esetleges sírására, sem pedig a sötétített ablakon való kopogtatására sem figyelt fel senki.
Mire a buszvezető a járművet délután kinyitotta, Inez Flóra elvesztette az eszméletét. Kórházba szállították, ahol az orvosok napokig küzdöttek érte. Az ártatlan gyermek szervezete végül feladta a küzdelmet. A kislányt június 18-án, szombaton helyezték végső nyugalomra.
Izen Flóra sírján még mindig ott ül a plüssmackó, amit a temetéskor tettek oda. Fotó: Dombóvári Tamás. A sírkert megtelt gyászolókkal, a falu nagy része tiszteletét tette a szívbemarkoló eseményen. A ravatalozó előterét elözönlötték a koszorúk, melyeket a sírásók aztán a sírhantra helyeztek. Ugyanúgy tettek azzal a hatalmas játékmacival is, amit a család egy barátja szánt gyermeknek. Így néz ki most a sír:
Kollégánk a hét elején újra kilátogatott a kis Inez Flóra sírjához. A temetéskor ott hagyott csokrok ugyan már elszáradtak, de még mindig borítják a gyerek végső nyughelyét.
A kislány mindössze négy évet életett Fotó: Dombóvári Tamás

AKTUÁLIS:

Főoldal