Elkezdődött a temetés! Ezekben a percekben helyezik végső nyugalomra Haumann Pétert! (Fotók!) EZ a SZÍVTÉPŐ dolog történt a temetésén, amit mindenkinek látnia kell: - Nyugodjon Békében!



Búcsúzunk a legendától! Érkeznek a gyászolók Haumann Péter temetésére (fotók)! Ezekben a percekben vesznek búcsút a közvetlen barátok, családtagok a színészlegendától, Haumann Pétertől. A 81 éves korában elhunyt művészről mindenki tudta, hogy évek óta küzd a gyilkos kórral, de úgy tűnt, hogy Haumann Péternek sikerült legyőznie azt.
Tapintatos volt, nem akart a saját gondjával terhelni senkit, talán ezért is titkolta, hogy milyen az állapota, és ezért ért mindenkit váratlanul a halálhíre. Haumann Pétert, a Nemzet Színészét, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját kicsiktől kedve a nagyokig imádták a nézők. Hókuszpók magyar hangjától kezdve a III. Richárdig legendás alakítások fűződnek a nevéhez, de talán ő mégis akkor volt a legboldogabb, amikor a szintén színész gyerekeivel, Mátéval és Petrával léphetett közösen színpadra.
Moliére Fösvényében például ő alakította Harpagont, a gyerekeit pedig a saját két gyereke játszotta. "Ők színészek, akik történetesen a gyerekeim, de ez a színpadon nem jut az eszembe. Néha még akkor sem, amikor Máté vagy Petra a szerepük szerint megszólítanak, hogy: „de apám!” Színpadon rengeteg gyerekem volt már, sokukat meg is kedveltem, de mégis különös öröm, hogy ők ketten minden időben a gyerekeim" – mondta. Pénteki temetésén a család mellett barátok, és pályatársak is részt vesznek. A szertartás előtt már fél órával elkezdett gyűlni a tömeg, és biztonsági őrök koordinálták az embereket.
A Bors tudósítójának beszámolója szerint a helyszínen van Haumann Petra és Haumann Péter két unokája is. A búcsúztatóra számos híresség is eljött, így Rudolf Péter és Cserhalmi György, Nemcsák Károly, Jordán Tamás, Molnár Piroska és Bodrogi Gyula is.
Jordán Tamás is eljött végső búcsút venni barátjáról és pályatársától.

AKTUÁLIS:

Főoldal