BOTRÁNY! MAGYAR GYÖRGY ÜGYVÉD KIMONDTA, AMIT SOKAN NEM AKARTAK HALLANI: POFÁTLANUL HAMAR SZABADULHAT A SÓLYI 8 ÉVES ADRIENN HIDEGVÉRŰ GYILKOSA! MINDÖSSZE ENNYI IDEJE VAN HÁTRA ÉS SZABADÚL:



Magyar György ügyvéd kimondta, amit sokan nem szerettek volna hallani. Több évtizedes tapasztalata szerint amennyiben az elkövető nem töltötte be a 16. életévét, (a hidegvérű gyilkos, Farkas Ferenc még éppen nem töltötte be) legfeljebb tíz évre ítélhetik, és még ezt a tételt is csökkenthetik a harmadával bizonyos feltételek mellett. Ami azt jelenti, hogy ez a kegyetlen tettet elkövető gyerek gyilkos hét éven belül elhagyhatja a börtönt. Ti mit szóltok ehhez? Sajnos sok hasonló ítéletet láttunk már hazánkban.
Nem ez lenne az első ilyen, amiben méltatlanul kevés börtönbüntetésre ítélnék a kegyetlen elkövetőt. Egy megosztással fejezzétek ki ti is egyet nem értéseteket! Első fokon a törvényi maximumnak megfelelő 15 év börtönre ítélték tegnap azt az immár nagykorú F. Ferencet, aki két éve bestiális módon megölte játszótársa húgát. A gyerekgyilkos az eddig előzetesben töltött idő és a kedvezmények miatt akár 8 év múlva, 26 esztendősen szabad emberként kezdhet új életet. Patakhoz csalt 8 éves Horváth Adrienn ke­zét összekötözte a gyilkos, többször a víz alá nyomta, egy tompa tárggyal fejbe verte, majd egy késsel is megszurkálta.
Az eszméletlen kislányt „szex….uális vá­gyának kielégítése céljából” alulról levetkőztette, majd kötelet tett a nyakára. Végül a patakba tett lányt egy hínárral kikötötte, hogy a sodrás ne vigye el. Adrienn halálát fulladás okozta. Ferenc a tettét érdemben nem tudta megmagyarázni, mindössze azt hozta fel, hogy Adrienn azt mondta, nem belé szerelmes.
A beismerés után egyszer azzal állt elő, hogy áldozata testvérének megbízásából cselekedett. A bíró az ülésen kilátásba helyezte, hogy a hazugságok miatt a ké­sőbbiekben hamis váddal fogják meggyanúsítani. A börtön kapujában fogom várni, hogy számon kérjem és végre valódi választ kapjak arra, hogy miért kellett meghalnia a testvéremnek. Legszívesebben ugyanazt tenném én is vele – mondta a Borsnak feldúltan Horváth Dániel, a megölt kislány 15 éves bátyja, aki a szüleivel összebújva, megtörten hall­gatta végig az ítélethirdetést. A gyilkost távmeghallgatással kapcsolták a börtönből. Információnk szerint Ferenc az utolsó szó jogán sem kért bocsánatot. Alig érthetően, dadogva csupán annyit mondott, hogy sajnálja és már nem csinálna ilyet.
Egy kis elégtételt jelentett volna, ha örökre bezárják, de a halálát egyelőre nem kívánom. Előtte szenvedjen még egy kicsit – mondta a Borsnak Adrienn édesapja, Horváth Győző. – Mindennap gondolunk a lányunkra, a házban még ugyanott vannak a holmijai, ahogy hazajött az iskolából. Hamarosan visszakapjuk a ruháit és a rollert, amivel az utolsó útjára indult. Örök fájdalmas emlékekként őrizzük, amíg csak élünk – tette hozzá az édesanya, Farkas Zsanett, aki gyakran álmodik a lá­nyával. Az elítélt fiú édesanyját telefonon értük el, de néhány má­sodperc után bontotta a vonalat. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal