Borzasztó állapotban van Nikolett, a budapesti házomlásban súlyosan megsérült táncosnő! Sajnos ma délután megtörtént a legrosszabb: - Együttérzésünk a családnak!Gépekre kötve, élet és halál között lebeg az a 26 éves táncművész, aki hétfőn a Jókai utcai házomlás következtében sérült meg súlyosan. Nikolett állapotáról, a sérüléseiről most újabb részletek derültek ki. A gyönyörű balerina épp az Operettszínház felé tartott a párjával, Benjáminnal, amikor a Jókai utcai négyemeletes épület ráomlott. A pár alig háromszáz méterre volt a színháztól, amikor bekövetkezett a tragédia.
Benjáin a Blikknek kedden részletezte a baleset körülményeit, és hogy minden percben a kedveséért imádkozik. -SÉTÁLTUNK, AMIKOR EGY NAGY ROBAJRA LETTÜNK FIGYELMESEK A KORDONOK MELLETT. ELŐSZÖR AZT HITTÜK, HOGY AZ ÉPÍTKEZÉSEN TÖRTÉNIK VALAMI, DE AMIKOR FELNÉZTÜNK, LÁTTUK, HOGY SZAKAD LE EGY EGÉSZ EMELET. ELKEZDTÜNK KÉZEN FOGVA SZALADNI, DE SAJNOS A PÁROM, NIKI A TÖRMELÉK ALÁ KERÜLT – EMLÉKEZETT VISSZA A DRÁMAI PILLANATOKRA LAPUNKNAK BENJÁMIN. – EZUTÁN PERCEKIG NEM LÁTTAM SEMMIT A HATALMAS PORFELHŐ MIATT. KIABÁLTAM NEKI, SZÓLÍTGATTAM, DE SAJNOS NEM ÉRKEZETT VÁLASZ. VÉGÜL MEGLÁTTAM, A TÖRMELÉK ALATT FEKÜDT ESZMÉLETLENÜL.
A MENTŐK GYORSAN KIÉRKEZTEK, SZERENCSÉRE ÉLETBEN VAN, DE NEM TUDJUK, MI LESZ A LÁBAIVAL, A BÉNULÁS VESZÉLYE SAJNOS FENNÁLL. BESZÉLNI AZÓTA NEM TUDTUNK EGYMÁSSAL, HISZEN ÉPPEN EGY HATÓRÁS MŰTÉTEN ESIK ÁT – MAGYARÁZTA BESZÉLGETÉSÜNKKOR A 27 ÉVES FÉRFI, AKI FÉL ÉVE ALKOT EGY PÁRT NIKOLETT-TEL. A Budapesti Operettszínház imaláncot indított a Mária Rádióban művésztársuk felépüléséért.Nikolett gépekre kötve fekszik a kórházi betegágyán, miközben az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek a gyógyulásáért. A Bors megbízható forrásaira hivatkozva azt írta, a balerina súlyos koponyasérülést szenvedett, ráadásul a gerince is erősen károsodott a balesetben.
Az orvosok a vele kapcsolatos szinte minden fontos lépés, döntés előtt konzíliumot tartanak, hogy a lehető legnagyobb eséllyel kezeljék a táncművészt.– Az orvosi csapat döntése értelmében először Niki koponyáján végezték el a szükséges beavatkozásokat, a gerincműtétre csak előbbi eredményessége esetén kerülhet sor. Jelenleg élet és halál között lebeg, de reménykedünk a mielőbbi felépülésében – fogalmazott a pár névtelenséget kérő barátja a lapnak.A Bors az Operettszínház művészbejárójánál érte utol tegnap a díszletmunkásokat, akik szűkszavúan nyilatkoztak az érzéseikről. Nikolettet mindannyian jól ismerik: kedves és mosolygós lánynak tartják. „Mindannyiunkat megráztak a történtek. A tánckar tagjaival most nem tudnak beszélni, mert éppen próbálnak” – mondták.
– Egy táncosunk nagyon súlyosan megsérült, jelenleg is intenzív osztályon ápolják. Kérek mindenkit, hogy mondjon el egy imát a balerinánkért. Számos főszerepben láthatták, többek között a Diótörőben – mondta Apáti Bence, az operettszínház balettigazgatója a Karc FM Paláver című műsorában tegnap délután. A kivitelező is Nikolett mellett áll. A lap a Jókai utcai épület néhány lakójával is találkozott, akik elmondák, a legjobb forgatókönyv szerint is csak pénteken költözhetnek vissza, addig nem közelíthetik meg az otthonukat. Az utcarészt a tragédia után rögtön elzárta kordonnal a rendőrség. Mint ismert, a lakóházban korábban néhány hete tűz ütött ki, amely a ház érintett részét gyengítette. Az épület ötödik emeletén épp építkezés zajlott, a ház tetején luxusotthonok megépítésén dolgoztak. A kivitelező cég, a Pillér-Lakás Kft. ügyvezetőjét a Borsnak azt mondta, mindenben támogatják a balerinát, amiben tudják. – Jelenleg vizsgálatok zajlanak a baleset körülményeit illetően.
Nem érezzük magunkat felelősnek, mert mindent az előírásoknak megfelelően végeztünk. Természetesen értesültünk a fiatal művésznő sérüléséről is, minden segítséget megadunk neki. A cégünk rendelkezik megfelelő felelősségbiztosítással, ami nemcsak az épületkárokra, illetve a lakóház előtt álló, a szerencsétlenségben összetört autókra terjed ki, hanem a balerina gyógykezelésére is. Elmondhatatlanul nagy szerencse, hogy a balesetnek egyelőre nincs halálos áldozata – mondta a neve elhallgatását kérő cégvezető. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal