Balatoni tragédia! Értetlenül áll a dolgok előtt az egész ország! Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ami a Balatonba fulladt fiatalok szüleivel történt ma, az több mint szomorú:Még vasárnap kora délután is szonárral, nagy erőkkel vizsgálták át a Balatont a vízirendészek, de mindezidáig nem akadtak nyomára az előző nap eltűnt 17 és 18 éves fiúknak. Az egyikük édesapja órákig állt összetörten a víz előtt fiára várva, de úgy érzi, már nem látja őt újra élve. Ahogy a Blikk is megírta, szombat este kezdtek el kutatni a vízirendészek nem messze az aligai strandtól, miután két fiatal eltűnt a Balatonban.
Harmadik társuknak egy csónakos segített partra jutni, ő megmenekült. Két tizenhét évest, egy hegesztőnek és egy kőművesnek tanuló fiatalt nyelhetett el a víz. A két fiatal barátjukkal együtt ment be a balatonvilágosi strand vizébe, egyikük kezében egy szörfdeszkával, ebben kapaszkodva indultak el később kifelé, majd nagyjából 350 méterre lehettek a parttól, amikor a két fiatalnak nyoma veszett.
Harmadik barátjuk szerencsére a felszínen tudott maradni, és rögtön segítségért kiáltott. Két másik fürdőző hallotta meg a hangját. - Hozzájuk siettem, és bementünk a helyszínre. Addigra a harmadik fiút egy másik hajó kimentette - nyilatkozta az RTL Híradónak Horváth Gergely. Nem messze volt horgászcsónakjával tőlük, így azonnal a segítséget kérő fiúk felé indult. A másik két eltűnt fiúk rögtön elkezdték keresni a hatóságok. A Híradó úgy tudja, egyikük a Borsod megyei Bódvalenkén él családjával. A gyermek ismerőseit is megrázták a történtek.
Az egyik fiú édesapja teljesen összetört, a többi családtaggal együtt egész nap a part mellett várta a keresés eredményét, de hiába. - 9 órakor tudtuk meg este, és jöttünk kocsival rögtön, 400 kilométert – mondta a Híradónak az apa, megrendülten hozzátéve, hogy már nem számít arra, hogy fiát életben találják. Elmesélte, hogy a fiúkat mindenki szerette. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal