Ausztriában élek. ITT MINDEN ember 120 ezer forint egyszeri segélyt, és 71 ezer forint családi pótlékot kap az infláció miatt.. És még EZ alól a teher alól is mentesülnek..! Eközben itthon:



Ausztria hatalmas segélycsomaggal védi a lakosságot az inflációtól. Minden osztrák legalább egyszeri kifizetésre jogosult, az adótörvényeket és a juttatásokat az infláció mértékéhez igazítják. Az intézkedések legalább 2026-ig érvényben maradnak. Az osztrák kormány 28 milliárd euró (több mint 11 ezer milliárd forint) értékű segélycsomagot harangozott be a világszerte érezhetően növekvő infláció következményeinek a semlegesítésére.
„Történelmi lépésnek” nevezte az intézkedéseket Karl Nehammer kancellár, aki szerint a segítség a leghátrányosabb helyzetűek számára elengedhetetlenül fontos lesz. Az egyszeri juttatás minden lakosnak jár legfeljebb 1000 euróig. A támogatási csomag idén esedékes részletei: Október 1-től minden felnőtt 500 euró (198 ezer forint), a gyermekek fejenként 250 euró (99 ezer forint) egyszeri, klímabónusznak nevezett juttatást kapnak, ami a bankszámlájukra érkezik. A munkanélküliek és a kisnyugdíjasok ezenkívül 300 euró (119 ezer forint) egyszeri segélyt kapnak.
Augusztusban érkezik a 180 eurós (71 ezer forint) kiegészítő családi pótlék. A csomag részeként a jövő évtől kezdve a szociális juttatásokat az infláció alakulásához kötik. Magnus Brunner pénzügyminiszter szerint az új szabályozás legalább 2026-ig érvényben marad. „A csomag tehermentesíti az osztrák lakosságot, és visszaadja azt a pénzügyi mozgásteret, amit az infláció vesz el tőlük” – érvelt a kancellár. A szociális csomag nemcsak juttatásokból áll, hanem adókedvezményekből is. Az ősszel esedékes, fejenként 500 eurós úgynevezett „klímabónusz” váratlanul magas összege sokakat meglepett. Ezzel az egyszeri kifizetéssel az energiaköltségek és az üzemanyagárak emelkedését kompenzálják.
A program finanszírozásához szükséges 28 milliárd euróból 4 milliárd euró az állami költségvetésből érkezik majd, míg a fennmaradó 24 milliárd euró forrása a fogyasztás növelésével gerjesztett magasabb áfabevétel. A rászorulók 300 eurós megélhetési pótlékot kapnak, a családi pótlékot pedig fokozatosan emelik. A szociális juttatásokat az inflációnak megfelelően kiigazítják.

AKTUÁLIS:

Főoldal