MOST JÖTT: Sajnos igaz lehet a hír. Kiderült milyen rákban szenved Putyin! EZT nyilatkozták az orvosok a jelenlegi állapotáról: - Egyenlőre nem találjuk a szavakat..



Most egy Kreml-közeli oligarchától szivárgott ki egy friss hangfelvétel, amin a férfi arról beszél, hogy Putyin súlyos beteg, és vérrákban szenved. Az elmúlt években már többször is felbukkant pletyka szinten Vlagyimir Putyin orosz elnök egészségi állapotának leromlása, a háború kitörése óta pedig különösen megszaporodott a jól értesült közlések száma. Volt, aki Parkinson-kórra, mások pajzsmirigyrákra gyanakodtak.
A New Lines magazin egy Kreml-közeli orosz oligarchától kiszivárgott hangfelvételre hivatkozva most azt állítja, hogy az orosz elnök vérráktól szenved, súlyos beteg. A vérrák konkrét típusa nem derül ki a felvételből. Az oligarcha ugyanakkor arról is beszámol, hogy a belföldi hírszerzésért felelő Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székhelyéről kiadtak egy szigorúan titkos minősítésű dokumentumot, és eljuttatták valamennyi regionális iroda vezetőjének.
Christo Grozev, a Bellingcat oknyomozó portál vezetője szerint a feljegyzés arra utasította az FSZB regionális vezetőit, hogy ne adjanak hitelt az elnök halálos betegségéről terjedő pletykáknak, sőt oszlassák el ezeket, amennyiben felütnék a fejüket a helyi FSZB-egységek köreiben. Az egyik FSZB-s forrás szerint a kiadott utasítással a központ épp az ellenkező hatást érte el, és a hírszerzés berkein belül egyre többen gyanítják, hogy Putyin valóban súlyos beteg. A magazin arról is beszámol, hogy az utóbbi években megváltozott Putyin kinézete, például az arca lényegesen kerekebbé vált, ami valamilyen betegségre szedett gyógyszer mellékhatása is lehet.
Ashley Grossman az Oxfordi Egyetem endokrinológus professzora arról beszélt a New Linesnak, hogy Putyin mindig is fitt, szikár, sovány ember volt, de az elmúlt pár évben arcban és nyakban kikerekedett. Ezt cushingoid alkatnak nevezik, és ahhoz kapcsolódik, amikor valaki szteroidokat szed. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal