MOST ÉRKEZETT: TRAGÉDIA! Borzalom, amit tegnap hajnalban tettek az oroszok kárpátalján! Erre senki nem volt felkészülve! Szomorú hírt kell közölnünk.. Megtörtént a lehető legrosszabb:



Először érte légitámadás Kárpátalját, amióta február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát. Infrastrukturális létesítményt ért légitámadás Kárpátalja egyik hegyvidéki járásában május 3-án este – közölte a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA). A hatóságok a helyszínen jelenleg azon dolgoznak, hogy tisztázzák, vannak-e sérültjei vagy áldozatai a légitámadásnak – jelentette Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója.
Bejegyzésében hozzátette: a helyszínen senki ne készítsen videót és fotót, mert ezzel is segíthetik az ellenséget. Vitalij Glagola újságíró értesülései szerint a volóci területen csapódott be egy rakéta – írja a Kárpátalja.ma. A kárpátaljai Volóc a legközelebbi ukrán–magyar, a Csap–Záhony határátkelőtől 115 kilométernyire található. A kárpátaljai portál este tíz óra körül arról írt, hogy egy elektromos alállomást és egy vasútállomást ért találat, a helyszínen tűz van.
Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója elmondása szerint „az orosz megszállók megpróbálják megállítani a nehézfegyverek – tüzérség, tankok, páncélozott járművek és lövedékek – átszállítását Ukrajna nyugati régióiból”. Az ungvári tanács néhány perccel este tíz óra előtt arról írt Facebook-oldalán, hogy a robbanás 500 méteres körzetében betörtek az ablakok, a rakétadarabok pedig megrongálták a közelben lévő autókat. Áldozatokról egyelőre nem tettek közzé információt. Kárpátalja kormányzója április 20-án úgy nyilatkozott: bár nincsenek katonai célpontok Kárpátalján, nem zárja ki, hogy az oroszok akár ezt a területet is lövetni kezdik rakétákkal előbb-utóbb. „Néhány hete az ukránok körében már nincs félelem, csak harag, düh és gyűlölet.
Készek vagyunk akár Moszkváig is elmenni, csak hogy megöljük Putyint, aki nem érti meg, hogy a XXI. században már teljesen elfogadhatatlan a polgári célpontok szándékos támadása” – mondta az áprilisi interjúban, majd azt is hozzátette: Vlagyimir Putyin beteg ember, ezért nem tudja megjósolni, hogy fogja-e lövetni Kárpátalját is. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal