MOST ÉRKEZETT: Putyin bocsánatot kért! - DRÁMAI PILLANATOK:



Pattanásig feszült a konfliktus Izrael és Oroszország között, miután az orosz külügyminiszter határozottan kijelentette, hogy Hitlerben zsidó vér is folyt. A botrány olyan nagy visszhangot váltott ki, hogy az orosz elnök is kénytelen volt színre lépni. Valószínűleg kevés olyan pillanat adatik a Putyin-rezsimben, amikor az orosz elnök félreteszi a “medve” stílust és meghajol.
Márpedig most ez történt: Putyin telefonon kért bocsánatot Izrael miniszterelnökétől, Naftali Bennettől, amiért a külügyminisztere, Szergey Lavrov azt állította, Adolf Hitlerben is volt némi „zsidó vér”. A kijelentést egy olasz televíziónak sütötte el, amikor azt mondta, az a tény, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is zsidó, még nem negligálják a náci elemeket az országában. Ekkor hozta fel Adolf Hitlert is példaként.
A kijelentés különösen Izraelben verte ki a biztosítékot, ahol „megbocsáthatatlan hazugságnak” minősítették azt. Putyin bocsánatkérése meglepőnek tekinthető, különösen amiatt, hogy mindössze két nappal ezelőtt a külügyminisztériuma továbbra is védte az elhangzott kijelentést, és azzal vádolta Izraelt, támogatja az „ukrajnai neonácikat”. Bennett elmondta, elfogadta a bocsánatkérést, és megköszönte Putyinnak, hogy tisztázta az álláspontját – írta a Skynews.

AKTUÁLIS:

Főoldal