Most érkezett! ORBÁN VIKTOR EZZEL a történelmi húzásával lényegében már most megnyerte a 2026-os választást..! - MEGTETTE, amit eddig még SENKI Magyarországon!! EZ igazán bátor és rendhagyó lépés volt:Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben.
Az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően, miután tudósít órákon át tartó tárgyalást követően a 27 tagállami vezetőnek sikerült részmegállapodásra jutnia az Oroszország elleni szankciók hatodik köréről. „Van elég bajunk enélkül is. Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni” – hangoztatta a kormányfő. Kijelentette:
„Olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat. A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni” – tette hozzá Orbán Viktor.

AKTUÁLIS:

Főoldal