Megszólalt a vendéglátós: Ilyen árakra kell számítani IDÉN nyáron a Balatonon... Ha EZT meglátod, benned is megáll az ütő!Drágulás jön a Balatonnál, akár 20-30 százalékos áremelés is elképzelhető. A nyár közepétől 8-9 százalékkal drágulhatnak a balatoni strandbelépők, a parti büfék és éttermek viszont átlagosan 20-30 százalékkal is emelhetik áraikat. Egy sima lángost ezer forint alatt biztosan nem lehet majd megvenni, de drágább lesz a fagyi is.
Az ATV Híradó riportja. Már javában készülnek az idei szezonra a balatoni településeken működő strandok. A legtöbb helyen nyár elején még nem változnak az árak. Utána viszont elkerülhetetlen az emelés. Balatongyörök polgármestere azt mondta, ez június 30-ig biztos, hogy így fog maradni minden településen, hiszen a törvény eddig az időpontig korlátozza a településeknek a díj módosítását. Utána viszont Biró Róbert szerint biztos, hogy hozzá kell nyúlni az árakhoz, de ez valószínűleg 8-9 százalék körüli módosítást jelent minden településen. A keszthelyi strandon is várják már a nyarat és a vendégeket. “Június végéig kitart még a vészhelyzet meghosszabbítása, ezért addig nem történik változás a belépőjegyek árában. Előreláthatólag egy kis áremelésre fog sor kerülni, amely az infláció alatt fog maradni” – mondta el Vinczéné Polgár Andrea, a Keszthelyi Városi Strand vezetőhelyettese.
A vendéglátósok azonban ennél nagyobb áremelésre készülnek. Az étlapokon 20-30 százalékkal magasabb árak lesznek. Ez pedig azt is jelenti, hogy ezer forint alatt egy sima lángost aligha lehet megúszni. De lehet, hogy a nyár végére még tovább nőnek az árak. Bálint Norbert üzletvezető elmondta, hogy 1400 forintos sajtos-tejfölös lángos árat próbálnak meghatározni, hogy azért megfizethető legyen. Ha nagyobb emelkedések jönnek a szezon alatt, akkor ezen még muszáj lesz emelni – tette hozzá. “Június végéig kitart még a vészhelyzet meghosszabbítása, ezért addig nem történik változás a belépőjegyek árában. Előreláthatólag egy kis áremelésre fog sor kerülni, amely az infláció alatt fog maradni” – mondta el Vinczéné Polgár Andrea, a Keszthelyi Városi Strand vezetőhelyettese. A vendéglátósok azonban ennél nagyobb áremelésre készülnek.
Az étlapokon 20-30 százalékkal magasabb árak lesznek. Ez pedig azt is jelenti, hogy ezer forint alatt egy sima lángost aligha lehet megúszni. De lehet, hogy a nyár végére még tovább nőnek az árak. Bálint Norbert üzletvezető elmondta, hogy 1400 forintos sajtos-tejfölös lángos árat próbálnak meghatározni, hogy azért megfizethető legyen. Ha nagyobb emelkedések jönnek a szezon alatt, akkor ezen még muszáj lesz emelni – tette hozzá.

AKTUÁLIS:

Főoldal