RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY! Megismétlődik? Újabb halálos vírus a láthatáron?! Nagyon aggódik Szlávik János! FIGYELEM! ERRŐL JOBB HA MINDENKI TUD:



Ez aggodalomra ad okot! Az elmúlt napokban több embert is azonosítottak majomhimlővel, legutóbb Bécsben találtak egy gyanús esetet. Egyre nagyobb az aggodalom országunkban is: talán újabb pandémia előtt állunk? Megszólalt Szlávik János infektológus főorvos:
“Eddig kizárólag behurcolt esetekről volt szó: a betegséget a lappangási időszakban vitték be az érintettek Nigériából az Egyesült Államokba. Abban, ami most zajlik, az a furcsa, hogy a mostaniak nem ilyen behurcolt esetek. Vagyis a most érintettek – egyiküket kivéve – nem jártak a betegségüket megelőzően Afrikában” – magyarázta a Mandinernek.
Annak kapcsán, hogy előreláthatólag lehet-e a majomhimlőből a koronavírushoz hasonló járvány, Szlávik azt mondja, egyelőre semmi jele ennek, hiszen ez a vírus nem légúton terjed, a továbbadásához szoros kontaktusra van szükség, tehát ha valaki utazik egy fertőzött mellett úgy nem tudja elkapni. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal