Már csak ez hiányzott! Brutális drágulás jön!! A szakértő figyelmeztet mindenkit! ITT a DÁTUM: Innentől EZER forint lehet a kenyér ára itthon, és ez még semmi!



Már csak ez hiányzott! Brutális drágulás jön!! A szakértő figyelmeztet mindenkit! ITT a DÁTUM: Innentől EZER forint is lehet a kenyér ára és ez még semmi! A szakemberek előrejelzései szerint a nyár végére még az 1000 forintot is elérheti a kenyér ára – hangzott el az ATV Híradójában.
Az orosz-ukrán háború kirobbanásávalegyütt nagyon emelkedett a búza ára, jelenleg a befektetőket az is aggasztja, hogy a globális ellátásban ennek következtében hatalmas problémák keletkezhetnek. „62 ezer forintos tonnánkénti búzaárral kezdtük a tavalyi árat és a búza vásárlást, most 135 ezer forintnál van tonnánként, a jelenlegi árakhoz képest is nagyjából 40 százalékos áremelést fognak meglépni”.
– mondta az ATV-nek Lakatos Zoltán, a Gabonaszövetség alelnöke. És azt is hozzátette, hogy ennek egyenes következménye, hogy a pékeknek is emelniük kell az árakat. Az egyik pékség tulajdonos sem látja túl optimistán a jövőt. Temaj Ardit azt mondta, nem csodálkozna azon sem, ha nyárra már az 1000 forintot is elérné a kenyér ára.

AKTUÁLIS:

Főoldal