MOST jött a Gyógyszertárak Szövetségének HIVATALOS bejelentése! Gyógyszert szedsz? Ennyivel fog emelkedni a gyógyszered ára!A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) javaslata szerint javítani lehetne a hazai gyógyszertárak jövedelmezőségét. Zlinszky János elnök szerint Magyarországon ma több mint 1500 kistelepülésen még fiókgyógyszertár sem működik, azaz 670 ezer ember nem tud gyógyszerhez jutni a saját lakóhelyén.
A gyógyszertárak tíz éve változatlan kiskereskedelmi árrést számolhatnak fel a támogatott készítmények után, miközben a patikák forgalmának 60 százalékát ezek a termékek adják. Ezért most kidolgoztak egy javaslatot a patikák jövedelmezőségének javítására - írja a Blikk a Népszava cikke alapján. Az általuk javasolt új sávos árréssel 73 milliárd forint jutna nekik, ennek részeként a betegek számára átlagosan 3-120 forinttal drágulna egy doboz gyógyszer. Az orosz–ukrán háború a gyógyszerellátásra is hatással van.
Greskovits Dávid, a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetségének (Magyosz) elnöke elmondta, hogy az ukrajnai törvényhozás előtt van éppen egy olyan javaslat, amely szerint felfüggesztik az oroszországi gyógyszergyártók termékeit Ukrajnában, ami sok magyar gyógyszercéget érinthet majd. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal