AZ EGÉSZ ORSZÁGRA KIADTÁK A FIGYELMEZTETÉST! KEGYETLEN, MI KÖZELÍT AZ ORSZÁG FELÉ: BRUTÁLIS VIHAR CSAP LE, MUTATJUK HOL JÁR MOST:



A következő napokban nem lesz hiány csapadékból, de viharos szél és jégeső is könnyen előfordulhat. A szakértők csütörtökre elsőfokú riasztást adtak ki négy megyére zivatarok miatt. Mutatjuk a részleteket:
Napközben, kora este alacsony valószínűséggel egy-egy zivatar kialakulhat az északnyugati, illetve az északkeleti országrészben. A cellákat viharos (~ 60-80 km/h) széllökés, esetleg jégeső is kísérheti. Marad a 25-30 fokos meleg, délen valószínű kánikula várható. Pénteken azonban az egész ország citromsárgába borul, majd zivatarok miatt.
Pénteken északnyugat felől hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan alakul ki zápor, zivatar.
Az északnyugati szél megerősödik. Marad a 27 fok körüli maximum. Szombaton csökken a felhőzet, már többórás napsütés várható. Esetleg futó zápor fordulhat elő. Az ÉNy-i szél még gyakran lesz erős. 22-27 fok közötti értékeket mérhetünk – írja Köpönyeg. Vasárnap napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Eső nem lesz. Az északnyugati szél élénk marad. 21-27 fok lesz délután.

AKTUÁLIS:

Főoldal