1 perce érkezett! Oroszország "elvesztette" a csatát. Vereséget szenvedtek az oroszok?! Fontos pozíciókat hagytak hátra!



Egy amerikai szakértő azt állítja, Oroszország "elvesztette" a Harkivért vívott csatát, és célt ért az ukránok korábbi ellentámadása, az orosz csapatok ugyanis tegnap úgy döntöttek, kivonulnak a térségből. Az Ukrajna elleni orosz invázióról napi jelentéseket készítő Institute for the Study of War (ISW) szerint Moszkva erőit visszaszorították az északkelet-ukrajnai városból.
Az ISW hozzáteszi, hogy "valószínűleg" az orosz hadsereg kivonul a térségből, miközben Vlagyimir Putyin erőfeszítéseit délebbre összpontosítja. Az ISW kiemelte, hogy az orosz hadsereg valószínűleg úgy döntött, hogy teljesen kivonul Harkov városa körüli pozícióiból, tekintettel az ukrán ellentámadásra, illetve hogy az orosz csapatok korlátozottan tudtak hozzáférni az erőforrásaikhoz.
– Az orosz egységek, néhány kivételtől eltekintve, az elmúlt napokban nem próbáltak meg ellenállni az ukrán ellentámadásoknak – írta az ISW. Kifejtették továbbá, hogy az ukrán offenzíva kelet felé, határig történő elnyúlása nem valószínű, mivel egy katonai művelet nehézkes lenne a nagy vízfelületek között. (Skynews)

AKTUÁLIS:

Főoldal