RENDKÍVÜLI BEJELENTÉS! Szigorít a kormány: ILYEN súlyos büntetést kapnak az oltatlan emberek! ERRE LEHET SZÁMÍTANI:


Visszatér a covid-szigor. Bár most úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány teljesen lecsengett, a szakemberek szerint ősszel újra visszatér a vírus. A virológusok azt mondják, náthává szelídülve velünk marad a covid, emellett úgy vélik, hogy amint visszatér a hűvösebb időjárás, berobban a hatodik hullám is.
Dr. Rusvai Miklós szerint bár biztosra vehető egy újabb hullám érkezése, nem szabad elfelejteni, hogy ez a vírus már nem ugyanolyan, mint két éve. „Fontos tudni, hogy a koronavírus nem fog ugyan eltűnni később sem, de ez a vírus már nem az, amivel két éve, vagy tavaly megküzdöttünk. Az omikron is enyhe, náthás tüneteket okozott. A lélegeztetőgépen lévők száma, a halálozások száma csökken, az érzékenyebbek, akár a magas koruk, más társbetegségük miatt viszont ezután is megszenvedhetik és ők ugyanúgy belehalhatnak” – nyilatkozott a virológus a Blikk-nek.
Magyarországon április 8-án csaknem elérte a 6 millió 404 ezret a beoltottak száma, ebből kis híján 6 millió 200 ezren vették fel a második oltást, míg 272 ezren már a negyediket is. Hazánkban eddig sem volt kötelező a védőoltás felvétele, azonban számos európai országban bevezették, köztük Olaszországban is, ahol most hivatalosan is visszatért a covid-szigor. Az olasz egészségügyi tárca ugyanis több, mint 600 ezer 50 év feletti személyt azonosított, akik nem voltak hajlandók felvenni a védőoltást, így őket jelentős pénzbírsággal sújtja a helyi kormány. A bírság befizetéséről szóló felszólítások kézbesítése után az érintetteknek 10 napjuk lesz arra, hogy megindokolják, miért nem vették fel az oltást, de ha az indoklást megalapozatlannak találják, úgy be kell fizetniük a 100 eurós pénzbírságot.
Az olasz sajtó információi szerint a 600 ezer érintett közül több, mint 90 ezren Lombardiában élnek, amit a járvány európai gócpontjának tartanak, de több százezren laknak Milánó és Monza térségében. Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 2400 új fertőzöttet regisztráltak, és 37-en hunytak el. A szakértők továbbra is egyetértenek abban, hogy hazánkban nem szükséges kötelezővé tenni az oltást, és pénzbírságra sem kell számítania az oltatlanoknak. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal