Riasztást adott ki a katasztrófavédelem! Az egész országot érinti! ERRE jobb, ha mindenki felkészül: - Mutatjuk a részleteket!


Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat – írja figyelmeztetésében a Katasztrófavédelem. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.
A riasztások által érintett területeket, járásokat a szolgálat frissülő térképes oldalán lehet követni. A meteorológusok szerint egyébként szombaton felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de délelőtt az északkeleti tájakon zártabb és vastagabb felhőzet valószínű. Estére a legtöbb helyen csökken a felhőzet, a középső országrészben és a délnyugati megyékben marad legtovább felhős az idő.
A nap első felében főleg hazánk keleti felén, később inkább a középső országrészben alakulhatnak ki több helyen záporok, néhol zivatarok, majd késő este mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő. (Met.hu)

AKTUÁLIS:

Főoldal