RENDKÍVÜLI! Orbán Viktort magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa. OLYAN dolgok hangzottak el ott, amit egyszerűen NEM hisszünk el! Erről mindenkinek tudnia kell!!



Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatást tett a Vatikánban, ahol magánkihallgatáson fogadta őt Ferenc pápa. Az MTI beszámolója szerint Orbán arra kérte a pápát, hogy „támogassa a béke érdekében tett erőfeszítéseinket”. A beszámoló szerint Orbán kiemelte:
Nagy magyar tradíciót folytatott azzal, hogy választási győzelmüket követően a Szentatya meghívását fogadta el elsőként, majd hozzátette, ennek különös jelentőséget ad a háború, hiszen Ferenc pápa közismert arról, hogy a béke érdekében mozgósítja befolyását és Magyarország is azt az álláspontot képviseli, hogy minél hamarabb béke legyen. Orbán kérdésre válaszolta közölte, a találkozón hivatalosan is meghívta Ferenc pápát egy magyarországi látogatásra a következő év során, amire – mint mondta – bíztatóan pozitív választ kapott.
A kormányfő szerint szóba került az is, hogy népességarányosan Magyarország fogadta be a legtöbb menekültet Ukrajnából, sőt befogadta azokat a diákokat is, akik nem ukránok, de Ukrajnában tanultak és most valószínűleg Magyarországon tudják majd folytatni tanulmányaikat. Orbán szerint a pápa azt mondta neki, ezt a jó szokásunkat ne adjuk föl. A miniszterelnök úgy vélte, a Vatikánnal nem politikai, hanem spirituális és lelki kapcsolatot ápol egy ország, illetve hogy a Vatikán és a magyar állam közötti legfontosabb egyetértés a családok tekintetében alakult ki. Mi mindannyian azt gondoljuk itt Rómában, a Vatikánban is és Budapesten is, hogy a korunk legfontosabb közössége a család. Ez a végső mentsvár és a végső menedék a modern ember számára, ezért minden erőnket annak érdekében kell mozgósítani, hogy ezt a közösséget, a modern kor legfontosabb emberi közösségét, a családot megvédjük és megerősítsük, és ebben számíthatunk a Szentatyára – fogalmazott Orbán.
Ferenc pápa tavaly szeptemberben már járt Budapesten, a katolikus egyházfő miséjével zárult az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Akkor sokáig téma volt, hogy a katolikus egyház feje találkozik-e vajon Orbánnal. Ferenc pápa végül mind a miniszterelnököt, mind Áder János köztársasági elnököt fogadta. Forrás: MTI/Vatikáni Média

AKTUÁLIS:

Főoldal