RENDKÍVÜLI bejelentés jött Orbán Viktortól szombaton!! Ezt sokan nem várták volna tőle:



RENDKÍVÜLI bejelentés jött Orbán Viktortól szombaton!! Ezt sokan nem várták volna tőle: Hatósági áras marad a 95-ös benzin és a gázolaj, valamint a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej.
A kormány a tegnapi ülésén foglalkozott az üzemanyagárak és az élelmiszerárak kérdésével. Egész Európában nőnek az árak, ennek elsődleges oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, addig az árak nőni fognak. Ezt azonban nem nézhetjük tétlenül. Magyarországon a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a családokat megvédje az áremelkedések következményeitől. Ezért alkalmazunk az üzemanyag esetében is és néhány alapvető élelmiszer esetében is árkorlátozást, illetve ársapkát.
Ezeknek a határideje hamarosan lejár, ezért úgy döntöttünk, hogy július elsejéig mindkét esetben meghosszabbítjuk az árkorlátozó intézkedéseinket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszeripari termékek ára július elsejéig változatlan marad. Mindent megteszünk, hogy védjük a családokat!

AKTUÁLIS:

Főoldal