Maga Orbán Viktor jelentette be: Olyan vadonatúj pénztámogatás jön, amilyen MÉG SOHA NEM VOLT MAGYARORSZÁGON! ÖNNEK IS megint pénz tesz a zsebébe?! ITT ellenőrizheti, hogy jogosult-e erre az ÚJ támogatásra:


Ehhez hasonló ígéretet még nem kaptunk Orbántól – Olyan csoportot szólított meg, amit eddig soha! Az MKIK évnyitóján több mindenről is beszélt a miniszterelnök, belengette például a gyermektelenek számára ígért adócsökkentést.
Ahogyan megírtuk, Orbán Viktor szombaton a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján mondott beszédet. Ebben elsősorban a 2022-es választások tétjét hangsúlyozta: marad-e az új magyar gazdaság, vagy vissza fogunk menni a régi gazdaságba. Az évnyitón emellett beszélt a kormány gazdasági programjáról is – mutat rá a hvg.hu. Ennek során kiemelte, hogy vannak olyan csoportok, amelyek esetében az adóék már jóval az uniós átlag alá került. Itt példaként a 25 év alattiakat és a sokgyermekeseket említette:
Előbbieknek január óta nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, utóbbiaknál pedig kormányzása idején jelentős kedvezményeket vezettek be. Hozzátette azonban, hogy vannak olyanok, akik ezekből a jövedelemadó-kedvezményekből eddig kimaradtak: a gyermektelenek. Konkrét részleteket nem említett, csak annyit mondott el, hogy itt még be kell avatkozni adócsökkentés formájában. Ennek kereteit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával kötendő új megállapodásban rögzítik. Forrás: hvg.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal