Ma bementem a boltba, venni akartam 5 liter étolajat, de azonnál rámszóltak, hogy.. - Mi a fene történik ebben az országban??! EZ vérlázító:


Ma bementem a boltba, venni akartam 5 liter étolajat, de azonnál rámszóltak, hogy.. - Mi a fene történik ebben az országban? EZ vérlázító: Van, ahol már csak egy literrel adnak az árstopos termékekből. A maximált árú élelmiszerek 20-30 százalékkal drágulhatnak, ha kivezetik az árstopot.
Nem látszik a magyar boltok polcain, de egyetlen hónap alatt negyedével ugrott meg a növényi olajok ára a világpiacon a háború miatt. Amennyiben a kormány nem hosszabbítja meg az árstopot, alig több mint 2 hét múlva a magyar vásárlók is megérzik a háborúnak ezt a hatását. Ha most eltörölnék az árstopot, akkor például a csirkemell esetében a mostani szinthez képest 20 százalékkal emelkednének az árak.
Az árstoppos termékek közül valószínűleg az olaj drágulna a legjobban, itt nagyon jelentős mértékű emelés lenne – számolt be az RTL Híradó. 
A bizonytalanság miatt felvásárlási hullám indult a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint. Sokan igyekeznek bespájzolni otthon a most még rögzített árú termékekből.
“Gyakori, hogy egy átlagos napi bevásárlásnál vesznek az emberek 5 liter olajat. De minden alkalommal. Pedig nyilván nem fogyott el még az előző 5 liter” – nyilatkozta Karsai Zoltán, a szakszervezete elnöke. Kiemelt kép: illusztráció, iStock

AKTUÁLIS:

Főoldal