Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a 12 éves kisfiunkat a mai napon lelőtték és meghalt! Lelőtték, mert...



Összeomlottak a gyász súlya alatt azok az ukrán szülők, akiknek a szemük láttára vesztette életét kisfiuk. A gyerek temetésén Evhen Rjabukon gyengéden simogatta meg a koporsót, és egy utolsó szót szólt fiához. Felesége, Inna megacélozva magát, megigazította a koporsóra helyezett bekeretezett fényképet a mosolygó kisfiúról.
Ez volt az anya utolsó gondoskodó cselekedete fiáért… NEM TUDOTT ELMENEKÜLNI A LÖVÉSEK ELŐL A 13 ÉVES UKRÁN FIÚ, SZÜLETÉSNAPJA ELŐTT HUNYT EL Elisei Ryabukon májusban lett volna tizennégy éves, hogyha nem szólt volna közbe az orosz-ukrán háború. Inna, Eliseivel és kisebbik fiával Peremohában rekedtek, amikor a harcok elkezdődtek. „Március 11-én az oroszok engedélyt adtak nekünk, hogy elmeneküljünk. Még búcsút is intettek nekünk, és szerencsét kívántak.
Aztán amikor átkeltünk egy mezőn, minden irányból tüzelni kezdtek ránk. Átkúsztam a mezőn, és a kabátja kapucnijánál fogva rángatva mentettem meg a hároméves fiamat. Az, hogy bármelyikünk is élve kijutott, tiszta szerencse volt” - mondta zokogva a gyászoló édesanya, Inna. Az evakuáló konvojban öt autó vett részt, a nő és két fia a másodikban ültek, amikor lőni kezdtek rájuk. A járműből Innán és hároméves fián kívül senki nem élte túl a támadást. A szülőknek kisebbik gyermekük az egyetlen ok, miért képesek folytatni. Feljelentést tettek a rendőrségen és igazságot követelnek, de egyelőre nem kaphatják meg. „Azt akarom, hogy a világ tudomást szerezzen Oroszország bűneiről. Azt akarom, hogy minden áldozatot számontartsanak.
Azt akarom, hogy Oroszországot vonják felelősségre azokért az emberekért, gyerekekért és nőkért, akiket a mi földünkön öltek meg” - tette hozzá a megtört édesanya. Elisei egyike annak a több mint kétszáz gyermeknek, akiket az ország kormánya szerint eddig Ukrajnában megöltek. Több százan pedig megsebesültek - adta hírül a BBC.

AKTUÁLIS:

Főoldal