FIGYELEM! AGGASZTÓ HIVATALOS KÖZLEMÉNYT tett közzé a Facebook: NAGYON fontos felhívás, MINDEN Facebook Messenger felhasználót érint!Az utóbbi napokban megjelent az interneten egy hivatalos cikk, amiben a Facebook Messenger felhasználókat figyelmeztetik! Mutatjuk, hogy mire kell figyelni. A Facebook Messenger az egyik legnépszerűbb csevegőalkalmazás, szerte a világban, köztük Magyarországon is, ezért nagyon sok embert érint, a jelenlegi felhívás:
Az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő az, hogy a csalók a felhasználók adataira pályáznak, hogy pénzt csaljanak ki tőlük vagy érzékeny információhoz jussanak hozzá. A napokban egy olyan csalás terjed, ami közvetlen az alkalmazásban talál rá a felhasználókra, ártalmatlannak tűnő üzeneteken keresztül.
A csalók ismerősnek kiadva magukat, csupán egy néhány szóból álló „Nézd mit találtam!” mondatot küldenek el, egy linkkel. Ami nagyon fontos, ha ilyen típusú üzentet kapunk, semmiféleképpen se nyissuk meg a linket. Ha valaki a linkre rákattint, akkor újra be kell jelentkezni a Facebook Messenger fiókjába, de ez nem az eredeti oldalra visz, hanem egy másik webhelyre! Innentől kezdve pedig akár különböző kártékony programok is települhetnek a készülékünkre, valamint az adatainkat is ellophatják.
Ezek nem mindig egyértelmű jelek a felhasználóknak, de minden ilyen gyanús üzentet érdemes kitörölni egyből, nem kell megnézni, hogy mi van a link után. Kérjük adjátok tovább, hogy minél kevesebben essenek áldozatául ennek a csalásnakForrás

AKTUÁLIS:

Főoldal