FIGYELEM! RENDKÍVÜLI HIVATALOS közlemény: Ellenőrzésre számíthatnak az ingatlantulajdonosok! ITT az időpont mikor! Aki nem tesz eleget a kormányhivatalok kérésenek, arra EZ VÁR:



Ellenőrzésre számíthatnak az ingatlantulajdonosok! A kormányhivatalok megkezdték a 2022. évi határszemle-ellenőrzések végrehajtását. A törvény értelmében a földet a művelési ágnak megfelelő termeléssel kell hasznosítani, vagy megakadályozni a gyomnövények megtelepedését – közölte az Agrárminisztérium pénteken az MTI-vel.
Kezdetét vette az idei határszemle-ellenőrzések végrehajtása. Az Agrárminisztérium felhívja az ingatlantulajdonosok és a földhasználók figyelmét arra, hogy a határszemle-ellenőrzéseket az ingatlanügyi hatósági hatáskörben eljáró kormányhivatalok hajtják végre. Az ellenőrzés alatt elsősorban a termőföld védelméről szóló törvényben előírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzik.
A közlemény szerint a törvény hivatkozott rendelkezései arra kötelezik a földhasználót, hogy a termőföldet a művelési ágának megfelelő termeléssel hasznosítsa, vagy termelés folytatása nélkül a gyomnövények megtelepedését és terjedését megakadályozza. A hasznosítási kötelezettség elmulasztása földvédelmi bírság kiszabását vonja maga után – olvasható a közleményben.

AKTUÁLIS:

Főoldal