FIGYELEM! HIVATALOS! ALIG pár perce jelentette be Orbán Viktor: A miniszterelnök a választások után is tartja a szavát! MOST a magánszemélyeknek oszt pénzt a kormány!! Ilyenre még soha nem volt példa Magyarországon! ITT vannak a részletek:



Most nem csak munkavállalók, hanem akár kismamák, diákok és nyugdíjasok is igényelhetnek támogatást elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlásához. Ma megnyílt a pályázat, a pályázatokat folyamatosan fogadják az egymilliárd forintos keretösszeg kimerüléséig. A hajtási rendszertől függően 100 ezer, illetve 180 ezer forint támogatást kaphat egy biciklivásárló.
Csütörtöktől ismét lehet pályázni elektromos rásegítésű kerékpár beszerzésére az egymilliárd forint támogatási keretösszeg erejéig – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. A miniszter szerint a közlekedésben használt megújuló energiaforrások részarányát illetően Magyarország most a régióban a legjobban, az uniós átlag felett teljesít. Ezt a teljesítményt tovább növelhetik a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv intézkedései, amelyek ösztönzik az elektromobilitás elterjedését és hozzájárulnak a 2050-re kitűzött klímasemlegességi célok eléréséhez – olvasható a minisztérium közleményében.
Tízezer e-kerékpárt vehetnek támogatással: A városokban időnként tapasztalható magas légszennyezettségre megoldást jelenthet a kerékpárok terjedése, mivel segítségükkel csökkenteni lehet a közlekedésből származó káros anyag mennyiségét. A kormány ezért meghirdette az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató programot. Ebben eddig több mint 6000 e-bike beszerzéséhez járultak hozzá, a mostani szakaszban pedig további 10 ezer elektromos rásegítésű kerékpár vásárlását támogatják. Az új konstrukcióban egyszerűbb lesz a jelentkezés, a korábbi szakaszos helyett folyamatosan lehet benyújtani a pályázatokat, melyre a keretösszeg kimerüléséig van lehetőség. Nőtt a támogatás: A vásárláshoz nincsen szükség munkaadói igazolásra, így kismamák, diákok, nyugdíjasok is igényelhetik a támogatást.
Legfeljebb egy pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt pedelec kerékpár utófinanszírozott támogatására lehet pályázni, a kereskedelmi forgalomban megvásárolható kerékpárok legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye 250 W vagy annál kisebb lehet. A támogatás mértéke is emelkedett, hajtási rendszertől függően 90 ezer helyett 100 ezer, illetve 150 ezer helyett 180 ezer forint kapható. A pályázat ITT érhető el.

AKTUÁLIS:

Főoldal